Actiuni cu tinerii la Manastirea Caraiman

Sectorul Invatamant si activitati cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor, cu inalta binecuvantare a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, organizeaza, in perioada 2-15 septembrie 2013, la Manastirea Caraiman, proiectul "Pe munte, spre Cruce!“, potrivit Sectorului Invatamant si acti­vi­tati cu tineretul al Arhie­pis­co­piei Bucurestilor.

Acesta este un pro­iect cu tineri si pentru tineri, ce se va desfasura sub for­ma a doua serii, fiecare de cate o saptamana.

In cadrul proiectului, tinerii voluntari, inscrisi pentru participare, vor merge in drumetie spre crucea de pe Ca­rai­man, vor intreprinde actiuni de ecologizare a mediului, vor participa la o serie de seminarii, vor putea purta discutii cu pa­rin­tii duhovnicesti ai manastirii si cu delegatii insotitori si vor desfasura activitati culturale.

Pelerinajul la crucea de pe Ca­raiman, acest simbol crestin ce innobileaza creasta Bucegi­lor, va fi un alt fel de drum al cru­cii, ca o analogie cu calea vie­tii umane, in care vom intam­pina greutatea urcarii muntelui, in­sa, odata ajunsi in varf, ne vom bucura de izbanda. To­to­da­ta, aceasta actiune, pe langa scopul de a evidentia locuri fru­moa­se din tara, are ca tel si dez­vol­tarea respectului fata de me­diul ambiant, fata de natura, a noii generatii. Omul poate ajun­ge sa-L cunoasca pe Dumnezeu si sa se apropie de El si prin contemplarea creatiei Lui, pe care are obligatia morala de a o pastra asa cum i-a fost oferita.

Intregul proiect este rodul colaborarii dintre Sectorul In­va­ta­mant si activitati cu tineretul, in calitate de organizator, si Cen­trul de presa Ba­silica, Basilica Travel, Manas­tirea Caraiman: Centrul misionar-cultural "Sfan­ta Cruce“, Primaria ora­sului Busteni, Inspectoratul de Jandarmi Ju­detean Prahova, Parcul Na­tu­ral Bucegi, Sal­va­mont Prahova si Comprest, in calitate de institutii partenere.

Proiectul se inscrie intre activitatile dedicate Anului oma­gial al Sfintilor Imparati Con­stantin si Elena. Pana in acest moment, au confirmat par­ti­ci­pa­rea aproximativ 120 de tineri, iar inscrierile continua pana la data de 30 august. Ma­rea majoritate a participantilor provin din cuprinsul Protoieriei 3 Capitala.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

27 August 2013

Vizualizari: 223

Voteaza:

Actiuni cu tinerii la Manastirea Caraiman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE