Activitate de ecologizare la Sibiu

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a organizat luni, 23 mai, o activitate de ecologizare a spaţiilor verzi de la marginea oraşului Sibiu. La activitatea de ecologizare au participat mai mulţi elevi din clasa a IX-a A şi a XII-a B de la Colegiul Tehnic “Cibinium” din oraş, însoţiţi de diriginţii clasei, prof. Iuliana Trifan, respectiv prof. Aurelia Balteş. Prin această activitate extraşcolară, elevii au avut posibilitatea să afle mai multe despre modalităţile de păstrare a curăţeniei în mediul înconjurător.

“Activitatea noastră este parte a Campaniei <<Protejăm mediul, trăim sănătos>>. Prin această campanie dorim să tragem un semnal de alarmă şi să sensibilizăm membrii comunităţii sibiene cu privire la necesitatea protejării mediului şi a efectelor benefice ale acestuia asupra sănătăţii noastre. Copiii au înţeles cât de important este să păstrăm curat mediul înconjurător”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibului, Marius Talmaţchi.

Campania “Protejăm mediul, trăim sănătos” face parte din activităţile extraşcolare ale elevilor din cadrul liceului menţionat. La activităţile din cadrul campaniei participă elevi de diferite clase din liceul sibian.

“Am mai fost şi cu alte ocazii în alte zone ale Sibiului pentru a organiza astfel de activităţi. Ne dorim să participe cât mai mulţi elevi pentru a conştientiza că trebuie să trăim într-un mediu curat, propice sănătăţii”, ne-a spus prof. Aurelia Balteş.

În viitorul apropiat, elevi de la Colegiul Tehnic “Cibinium” din Sibiu vor participa şi la alte activităţi de ecologizare şi de plantare din pomi în spaţiile verzi din oraş.

Autor: Ştefan Mărculeţ
Sursa: mitropolia-ardealului.ro

25 Mai 2016

Vizualizari: 270

Voteaza:

Activitate de ecologizare la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

ecologizare

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE