Activitati pedagogice in Arhiepiscopia Craiovei

Profesorii de Religie din judetul Dolj s-au intalnit la finele saptamanii trecute, in cadrul cercului pedagogic semestrial. Activitatea a fost gazduita de Seminarul Teologic „Sfantul Grigorie Teologul” din Craiova.

Peste o suta de dascali doljeni au venit la Seminarul Teologic din Craiova pentru a lua parte la lucrarile cercului pedagogic de Religie, organizat cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Irineu. intalnirea a fost moderata de preotul Gheorghe Pirva, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.

Program artistic, in prezenatarea elevilor seminaristi

Tema aleasa pentru intalnirea de la inceputul celui de al doilea semestru scolar, „Formarea valorilor moral-religioase la elevi si tineri prin metode interactive”, a avut de la inceput un impact pozitiv in cadrul profesorilor prezenti.

Exemplificarea subiectului propus spre discutie a venit din partea elevilor seminaristi, care au prezentat in premiera o sceneta inchinata Sfintilor Martiri Brancoveni, intitulata sugestiv „Moharul – pretul de rascumparare”. Reprezentarea scenica s-a dovedit a fi de un real succes prin prezentarea martiriului Sfintilor Brancoveni, fiind totodata „pusa in lumina de interpretarile religioase, patriotice si folclorice ale elevilor corului Seminarului Teologic Ortodox, condus de prof. dr. Victor Sapca. Scopul acestei scenete a fost de a marca anul omagial 2014, inchinat Sfintilor Brancoveni. De aceea, efortul elevilor implicati s-a socotit a fi o jertfa de multumire inaintea lui Dumnezeu pentru cei care, de un neam cu noi fiind, au oferit posteritatii exemplul suprem de jertfa pentru credinta ortodoxa”, a explicat diac. prof. dr. Cristian Staiculescu. Al doilea moment artistic prezentat in cadrul intalnirii a fost monologul „Despre cele ale sale”, in interpretarea seminaristului Cristian Olaru, de la anul III. Profesorii implicati in organizarea activitatilor practice au fost: diac. Cristian Staiculescu, prof. Victor Sapca, prof. Maria-Cristina Trusca si prof. Monica-Roxana Pana.

In cea de a doua parte a intalnirii, dascalii doljeni au luat cunostinta despre proiectul de catehizare pentru adulti „Calea mantuirii”, implementat de Patriarhia Romana, prin Biroul de invatamant, Catehizare si Activitati cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. in continuare, pr. Gheorghe Pirva a moderat discutiile legate pe tema propusa in cadrul cercului. „Prezenta noastra aici, in acest spatiu plin de traditie teologica, impune de la sine evaluarea viitorului tinerilor care pot sa aduca roade bogate in ogorul Bisericii. Poate ca nu toti dintre elevii dumneavoastra vor ajunge sa studieze intr-o scoala teologica, insa cu siguranta toti trebuie sa plece in viata cu dorinta de a-L cunoaste, de a-L simti pe Dumnezeu in viata lor”, a spus pr. Gheorghe Pirva.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

18 Februarie 2014

Vizualizari: 194

Voteaza:

Activitati pedagogice in Arhiepiscopia Craiovei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE