Adunarea Eparhiala a Episcopiei Covasnei si Harghitei

Membrii Adunarii Eparhiale a Episcopiei Covasnei si Harghitei s-au intalnit sambata, 12 ianuarie 2013, in sedinta la Centrul Eparhial din Miercurea Ciuc. Au fost prezentate proiectele realizate in anul 2012 si au fost facute propuneri pentru anul curent.

Intrunirea a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei si Harghitei.

Care au fost cele mai importante proiecte propuse pentru anul 2013 aflam de la parintele Teodor Bijec purtator de cuvant al Episcopiei Covasnei si Harghitei: „Sub aspect misionar s-a formulat propunerea de elaborare pentru fiecare protopopiat a unor proiecte comune pastoral misionare printr-o colaborare intre preotii parohi si profesorii de religie. Sub aspect cultural organizarea in parohie a unor activitati culturale in legatura cu semnificatia anului 2013 dedicat Sf.

Imparati Constantin si Elena si editarea unui volum de exegeza biblica pentru tineri si adulti, intocmirea la nivelul fiecarei parohii a unui plan catehetic pentru catehizarea credinciosilor, editarea unor brosuri pentru fiecare unitate bisericeasca din cuprinsul eparhiei noastre si atragerea de voluntari, dintre tineri, pentru realizarea Campanie pentru viata cu caracter antiavort, antidrog si chiar de marturisire a spiritualitatii autentice romanesti ortodoxe. Sub aspect social s-a formulat propunerea de elaborare a unui ghid pentru programul de asistenta sociala ce urmeaza sa se desfasoare la nivelul parohiilor, implicarea continua a preotilor, profesorilor de religie, a consiliilor si comitetelor parohiale pentru identificarea copiilor cu risc de abandon scolar care provin din familii nevoiase si pentru ajutorarea lor; de asemenea, stimularea voluntariatului la nivelul parohiilor cu posibilitati pentru promovarea si sustinerea programelor social filantropice si a ingrijirii bolnavilor la domiciliu”.

Adunarea Eparhiala este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si de patrimoniu ale eparhiei si este compusa din o treime clerici si doua treimi mireni, cu o viata morala si religioasa demna.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

14 Ianuarie 2013

Vizualizari: 613

Voteaza:

Adunarea Eparhiala a Episcopiei Covasnei si Harghitei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE