Adunarea Tinerilor Ortodocsi din Eparhia Severinului si Strehaiei

In Duminica Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic, obstea manastirii mehedintene Topolnita a imbracat vesmant de sarbatoare, primind vizita Chiriarhului locului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

Ierarhul a savarsit Dumnezeiasca Liturghie a Sf.

Ioan Gura de Aur la altarul de vara al sfantului asezamant monahal, inconjurat de un ales sobor de ieromonahi, preoti si diaconi.
Raspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic "Sf. Nicodim" de la Catedrala episcopala din Drobeta Turnu Severin.

In continuarea Sfintei Liturghii, tinerii mehedinteni si-au dat intalnire de suflet in cadrul "Adunarii Tinerilor Crestin-Ortodocsi din Eparhia Severinului", manifestare prilejuita si de Ziua Internationala a Copilului. Acest eveniment dedicat elevilor ortodocsi din judet a reunit aproximativ 120 de tineri din invatamantul gimnazial si liceal. Acestia, insotiti de profesorii de Religie si de cativa preoti profesori, au participat la discutii pe diverse teme religioase, fiind impartiti in grupuri de lucru.

Actiunea cultural-religioasa a fost organizata de catre Sectorul Invatamant si Tineret al Centrului Eparhial din Drobeta Turnu Severin, coordonat de Pr. Consilier Ioan Ovidiu Polexa, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti, prin Catedra de Religie.

Invitat al editiei de anul acesta a fost parintele Augustin Dragomir, staretul manastirii Jiana, care a tinut si cuvantul de invatatura. In centrul invataturilor expuse, parintele a asezat necesitatea spovedaniei, a impartasirii cu Sfintele Taine, a intoarcerii generatiilor catre Dumnezeu, Care iubeste faptura si doreste mantuirea tuturor.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

01 Iunie 2014

Vizualizari: 452

Voteaza:

Adunarea Tinerilor Ortodocsi din Eparhia Severinului si Strehaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE