"Ajuta-i sa-si traiasca copilaria!” - proiect derulat de Biserica "Sfantul Calinic Cernicanul” din Craiova

Biserica "Sfantul Calinic Cernicanul” desfasoara in aceasta perioada proiectul “Ajuta-i sa-si traiasca copilaria!”, prin care distribuie pachete cu rechizite scolare si jucarii copiilor defavorizati de la mai multe gradinite din satele doljene. Astfel, enoriasii si asistentii sociali ai parohiei au mers zilele trecute la Gradinita Carna si Gradinita Bulzesti, urmand ca saptamana viitoare sa fie vizitati micutii de la Gradinita din Botosesti Paia. "Copiii de la aceste gradinite aflate in zone sarace din judetul Dolj au primit culori, carioci, acuarele, plastilina, creioane, creta, hartie glese, hartie creponata, carti de colorat, coli, jetoane cu litere si cifre, jucarii de plus si din plastic. In luna ianuarie, le vom mai darui la doua dintre aceste gradinite perdele si o mocheta”, a precizat Denisa Velea, asistent social la Biserica "Sfantul Calinic Cernicanul”.

Proiectul, initiat sub coordonarea parintelui paroh Marin Albu, este realizat in colaborare cu Gradinita "Dumbrava Minunata”, Gradinita "Elena Farago” si Scoala nr.

29 „Nicolae Romanescu” din Craiova. Scopul proiectului este asigurarea unui acces echitabil si nediscriminatoriu copiilor din satele doljene la servicii educationale adaptate nevoilor sociale actuale. Se urmareste astfel cresterea calitatii vietii si promovarii principiilor de incluziune sociala la nivelul judetului Dolj. Cei care doresc sa se implice in aceasta campanie umanitara sunt rugati sa aduca jucarii si rechizite la Biserica "Sfantul Calinic Cernicanul”, situata in cartierul craiovean Valea Rosie (langa piata din Valea Rosie).

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

05 Decembrie 2012

Vizualizari: 408

Voteaza:

"Ajuta-i sa-si traiasca copilaria!” - proiect derulat de Biserica "Sfantul Calinic Cernicanul” din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE