Ajutoare pentru sinistratii din Episcopia Caransebesului

In urma campaniei „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”, initiata de Patriarhia Romana si Televiziunea Romana, Episcopia Caransebesului a organizat in aceasta perioada a Postului Adormirii Maicii Domnului o colecta de produse neperisabile (ulei, orez, zahar, faina alba, faina malai, paste fainoase, conserve diverse) destinata persoanelor afectate de inundatii in judetul Caras-Severin dar si in judetele din sudul tarii.

Astfel cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, o delegatie a Centrului Eparhial a mers in localitatile cele mai afectate de inundatii impartind produsele colectate celor care au avut de suferit in urma revarsarii apelor. Familiilor mai afectate li s-a oferit si sprijin financiar, venit cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor. Transportul umanitar a ajuns in localitatile: Secaseni, Forotic, Surducu Mare si Berzovia din Protopopiatul Resita, judetul Caras-Severin. „Acest ajutor este foarte important pentru familiile afectate si vine sa arate inca o data interesul pe care Biserica il manifesta fata de semeni.

Am reusit sa ajungem la toate gospodariile afectate din aceste localitati, iar cei pe care i-am cercetat au fost recunoscatori si pot spune ca au fost surprinsi ca Biserica isi arata interesul nu doar in ceea ce priveste rugaciunea, dar in a-i ajuta si material.

Se plineste una din vocatiile si chemarile Bisericii si ale noastre a slujitorilor, aceea misionara si social-filantropica, care ne uneste pe toti in aceste momente”, a subliniat parintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar al Episcopiei Caransebesului. In urma inundatiilor din sudul tarii au fost afectate 185 de localitati din judetele Gorj, Valcea, Arges Olt si Teleorman, peste 1180 de persoane au fost evacuate, 4 persoane sunt disparute, o persoana a murit, aproape 100 de locuinte sunt distruse, peste 2000 de case sunt inundate, iar peste 3500 de anexe gospodaresti au fost avariate sau distruse. In judetul Caras-Severin in urma precipitatiilor abundente au fost afectate 23 de localitati si au avut de suferit 190 de gospodarii.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

12 August 2014

Vizualizari: 163

Voteaza:

Ajutoare pentru sinistratii din Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE