Amintiri despre parintele Ioan Sabau

Asculta, fiule, invatatura tatalui tau si nu lepada randuielile maicii tale. (Pilde 1, 8)

Miercuri, 16 februarie, s-au implinit doi ani de cand s-a mutat la Hristos parintele Ioan Sabau, o personalitate complexa a Bisericii noastre, marturisitor, erudit, predicator renumit si duhovnic desavarsit. Cu acest prilej, la Parohia ”Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Orastie, s-a slujit un parastas spre pomenirea parintelui si a sotiei sale, Alexandra, iar apoi a avut loc un simpozion pentru a evoca personalitatea celui adormit.

La inceput, preotul Narcis Terchet, parohul catedralei din Orastie, a tinut sa precizeze ca evenimentul are loc tocmai pentru a se evita o rupere de trecut, subliniind ca intreaga viata duhovniceasca se bazeaza pe persoana batranului, a celui experimentat, care a batatorit calea ce duce catre Hristos.

Invitati la acest simpozion au fost: preotul Valer Cosma (Beriu) si dl.

prof. Mihai Cimbru (Deva). Dl. Cimbru a evocat momentele de suferinta prin care au trecut parintele si familia sa pe vremea prigoanei carliste si comuniste, impresionand auditoriul prin sensibilitate si prin curatetea informatiilor. Parintele Valer a vorbit despre incercarile comuniste de a-l determina pe parintele Ioan sa inceteze marturisirea lui Hristos, dar curajul si dragostea pentru cele sfinte cresteau mai puternic in persoana hotarata a acestuia.

Tot cu aceasta ocazie, au avut si cateva proiectii video despre parintele, fotografii si cuvinte ale acestuia, realizate in format power point de dl. Alexandru Oltean. Parintele Oliver Cosma (Bobalna), fidel ucenic al celui evocat, a tinut sa aduca multumiri din partea familiei, invitand pe credinciosi la parastasul care va avea loc pe data de 26 februarie, la mormantul parintelui Ioan Sabau si care va fi oficiat de catre Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei.

In final, parintele protopop Ionel Dumbrava, a multumit celor prezenti si organizatorilor, asigurand ca parintele este pomenit cu evlavie la fiecare Sfanta Liturghie.

Ne rugam Bunului Dumnezeu ca sa odihneasca sufletul robilor Sai, Ioan preotul si maica Alexandra, in ceata dreptilor, iar noi sa avem ravna pe care a avut-o parintele pentru a-l marturisi pe Hristos prin exemplul vietii noastre!

Sursa: episcopiadevei.ro

.

18 Februarie 2011

Vizualizari: 744

Voteaza:

Amintiri despre parintele Ioan Sabau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE