Aniversarea Complexului 'Alexandru Marghiloman' din Buzau

Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Alexandru Marghiloman“ din Buzău s-a aflat, marţi, 2 iunie 2015, în sărbătoare, cu prilejul aniversării a 10 ani de existenţă. La acest moment festiv au participat, alături de echipa Complexului, oficialităţi ale judeţului şi municipiului Buzău, reprezentanţi ai instituţiilor publice, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale ce acţionează în sprijinul persoanelor vârstnice.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, însoţit de consilieri eparhiali, a oficiat o slujbă de sfeştanie, după care i-a binecuvântat cu aghiasmă pe bătrâni şi spaţiile în care aceştia sunt găzduiţi. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cuvânt de mulţumire celor care fac posibilă buna desfăşurare a activităţii în acest centru social, îndeosebi, dnei Maria Ioniţă, directorul Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Alexandru Marghiloman“.

„Şi Biserica, după putinţă, acordă asistenţă religioasă, duhovnicească şi socială mai multor categorii de oameni, care au ajuns, din cauza greutăţilor, fără sprijin şi au nevoie de ajutorul nostru.

De când am cunoscut-o pe dna Ioniţă, care este şi vicepreşedinte în Asociaţia «Părinţi pentru Ora de Religie», am apreciat râvna dumneaei pentru îngrijirea bătrânilor. Ne-a mărturisit că se preocupă, din toate punctele de vedere, inclusiv cel duhovnicesc, solicitând preot care să fie în apropierea bătrânilor, nu numai atunci când dau semne că vor părăsi această viaţă, ci în permanenţă. De aceea, am şi delegat un preot care să vină ori de câte ori va fi chemat aici, la aşezământ“, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

La final, s-au acordat mai multe diplome de onoare, precum şi o diplomă de excelenţă, pentru întreaga activitate, dnei Alexandrina Docuz, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Buzău.

Festivitatea s-a desfăşurat într-un cadru cu specific tradiţional românesc, în curtea interioară a Complexului.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

05 Iunie 2015

Vizualizari: 110

Voteaza:

Aniversarea Complexului 'Alexandru Marghiloman' din Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE