Aniversarea Universitatii de Vest din Timisoara

Universitatea de Vest din Timisoara a organizat in perioada 19-24 mai o serie de manifestari si evenimente dedicate aniversarii a 70 de ani de la infiintarea institutiei. In cadrul acestora, au fost ilustrate principalele realizari pe plan academic, cultural si stiintific ale universitatii timisorene, de-a lungul celor 7 decenii de existenta.

Manifestarile dedicate aniversarii Universitatii de Vest au fost incununate vineri, 23 mai, cu un moment festiv, desfasurat in Aula „ Ioan Curea” in prezenta a numeroase oficialitati centrale, locale si judetene si a profesorilor si studentilor de la cele 11 facultati din cadrul universitatii. Din partea Arhiepiscopiei Timisoarei a fost prezent Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar eparhial.

In deschiderea evenimentului Prof.

univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul universitatii, a vorbit despre semnificatia deosebita a acestui moment pentru intreg corpul didactic al institutiei, cat si pentru cei 18.000 de studenti ai acesteia.

In continuare, au luat cuvantul reprezentanti ai mai multor institutii nationale, judetene si locale, invitate sa ia parte la sarbatoarea universitatii timisorene. Apoi, a avut loc lansarea albumului „ Proiectul 5060: Universitatea de Vest din Timisoara” si decernarea titlului de Doctor Honoris Causa dl. Mihai Tanasescu, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

26 Mai 2014

Vizualizari: 104

Voteaza:

Aniversarea Universitatii de Vest din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE