Arhiepiscopia Bucurestilor actioneaza legal pe Platoul Bucegi

În ceea ce privește informațiile eronate difuzate de postul de televiziune Antena 3 referitoare la o presupusă sfințire a locului pe care va fi construită o biserică pe Platoul Bucegi pentru care nu s-au obținut avizele de construcție, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm:

1. În ziua de 13 septembrie 2014, pe Platoul Bucegi nu a fost sfinţit locul pe care va fi construită o biserică, ci s-au oficiat Acatistul Sfintei Cruci în ajunul sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci de a doua zi (14 septembrie) şi o slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc la împlinirea a 100 de ani de la începutul primului război mondial (1914).

Pentru acest eveniment religios cu caracter național, Arhiepiscopia Bucureştilor a obținut avizul favorabil numărul 10.

424/11.09.2014 din partea Administraţiei Parcului Natural Bucegi, inclusiv pentru accesul auto şi pentru amplasarea provizorie a unui cort în formă de biserică, fără fundaţie, aşa cum prevede legea nr. 50/1991.

2. În ceea ce priveşte biserica din zid care va fi construită pe Platoul Bucegi, până în prezent au fost obținute terenul în folosință gratuită în suprafaţă de 3000 mp din partea Consiliului local al oraşului Buşteni prin hotărârea nr. 3341/2012 şi avizul favorabil de construire a noului locaş de cult nr. 3/martie 2014 din partea Consiliului Ştiinţific al Parcului Natural Bucegi. De asemenea, s-a întocmit Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost înaintat spre aprobare Consiliului Judeţean Prahova.

După aprobarea PUZ - ului, va fi realizat proiectul pentru autorizarea viitorului locaş de cult şi va fi întocmită documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire, conform legislaţiei în vigoare. Abia atunci Arhiepiscopia Bucureştilor va începe construirea bisericii de pe Platoul Bucegi.

În concluzie, evenimentul religios din ziua de 13 septembrie 2014 s-a desfășurat în condiții legale, iar biserica de pe Platoul Bucegi va fi construită după obţinerea autorizaţiei de construire.

Probabil autorul ştirii fie s-a documentat superficial, fie a încercat să umbrească un eveniment religios apreciat de toţi cei prezenţi.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureştilor

.

15 Septembrie 2014

Vizualizari: 155

Voteaza:

Arhiepiscopia Bucurestilor actioneaza legal pe Platoul Bucegi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE