Arhiepiscopia Clujului, furnizor de servicii sociale


Arhiepiscopia Clujului, prin Asociatia Filantropica Medical-Crestina „Christiana”, a devenit prin hotarare de Guvern furnizor de servicii sociale, in urma acreditarii proiectelor sale sociale de catre Comisia Superioara de Acreditare din cadrul Ministerului, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Acreditarea vizeaza un spectru larg de activitati si proiecte aflate in derulare de AFMC „Christiana”, precum identificarea nevoilor sociale, actiuni umanitare pentru persoanele aflate in situatii de criza, consiliere sociala, asistenta spirituala si suport emotional, servicii de asistenta, ingrijire si educare, socializare si petrecerea timpului liber, consiliere psihologica, informare si orientare, precum si consiliere psihologica pentru copil si reintegrare familiala. Toate aceste servicii se regasesc in proiectele derulate in prezent de catre AFMC „Christiana”, informeaza un comunicat de presa al eparhiei romane.

In baza acestei calitati, Arhiepiscopia Clujului poate solicita Ministerului Muncii finantarea, cofinantarea sau subventionarea unor programe de interes general sau comunitar sau a unor institutii specializate de asistenta sociala. Aceasta reprezinta o recunoastere a calitatii proiectelor sociale derulate de Arhiepiscopia Clujului, si premisa unui parteneriat dintre Biserica si stat in misiunea de asistenta sociala.

In prezent, in cadrul AFMC „Christiana” functioneaza opt proiecte sociale dintre care amintim: o policlinica fara plata in Cluj-Napoca, doua camine pentru varstnici, la Turda si Mociu, o scoala sociala si un Centru de zi in Cluj, un proiect de reucperare a alcoolicilor si o gradinita sociala la Turda.
 
Cluj, Romania/Romanian Global News  

.

14 Februarie 2006

Vizualizari: 2021

Voteaza:

Arhiepiscopia Clujului, furnizor de servicii sociale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE