Atelier hand - made pentru persoanele cu handicap din Alba Iulia

Beneficiarii Asezamantului social pentru persoane cu handicap "Sfantul Meletie” Alba Iulia au participat marti, 2 iulie, la un atelier de creatie hand - made.

In cadrul atelierului, acestia au invatat tehnici de decorare si de pictura care ii vor ajuta sa realizeze diverse obiecte decorative in cadrul activitatilor de ergoterapie. Persoanele cu handicap au decorat diferite obiecte cu materiale neconventionale si au invatat cum sa reconditioneze obiecte uzate. Pe viitor, obiectele realizate vor fi prezentate in cadrul unor expozitii sau la evenimente cultural - artistice organizate in comunitate.

"In cadrul activitatilor de ergoterapie pe care le desfasuram pentru beneficiarii nostri se pune accentul pe reeducarea gestualitatii, a indemanarii, dezvoltarea expresivitatii si a deprinderilor practice si artistice, persoanele cu handicap reusind astfel sa se readapteze la efort si sa revina la o activitate profesionala cu efect de resocializare” a precizat Marcela Ionele, coordonatorul Asezamantului social "Sf. Meletie”.

Atelierul de hand - made a fost organizat in colaborare cu doamna Crinela Carlogea de la Art Deco din Alba Iulia in cadrul Campaniei "Zilele Filantropiei”, derulata de Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia in perioada 10 iunie - 10 iulie 2013.

Asezamantul social pentru persoane cu handicap "Sfantul Meletie” Alba Iulia functioneaza in cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia in parteneriat cu Serviciul Public de Asistenta Sociala Alba Iulia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba avand ca scop cresterea sanselor de integrare sociala si profesionala a persoanelor cu handicap.

Biroul de presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia

 

Pe aceeaşi temă

04 Iulie 2013

Vizualizari: 254

Voteaza:

Atelier hand - made pentru persoanele cu handicap din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE