Atentie in ingrijire spirituala pentru copiii si batranii neputinciosi din Resita

Joi, 8 martie, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, a cercetat asistatii Complexului de servicii sociale „Sfanta Maria” din Resita si a oficiat Taina Sfantului Maslu in biserica cu hramul „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din incinta Caminului pentru persoane varstnice din Resita.

Atat pentru beneficiarii Complexului de servicii sociale „Sfanta Maria” din Resita, cat si pentru personalul medical si administrativ al asezamantului social, Ierarhul a citit rugaciuni de dezlegare si de sanatate, apoi le-a daruit acestora iconite si pliante cu Taina Sfantului Maslu. Complexului de servicii sociale „Sfanta Maria” din Resita are cinci domenii de activitate: centrul specializat pentru copiii cu dizabilitati; centrul de primire in regim de urgenta pentru copiii cu dizabilitati cu varste intre 0-3 ani cu dependenta de ingrijire; centrul de recuperare/reabilitare; centrul de ingrijire si asistenta sociala pentru tineri; centrul care acorda servicii pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta.

Apoi, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, a oficiat Taina Sfantului Maslu in biserica cartierului resitean „Marginea Lend”. Biserica cu hramul „Sfantii Apostoli Petru si Pavel” se afla in incinta azilului de batrani din cartierul Margina Lend din Resita, este pastorita de catre parintele Moise Linu si are un rol dublu: functioneaza ca biserica parohiala, dar implineste si nevoile duhovnicesti ale varstnicilor care traiesc in acest asezamant social.

Dupa oficierea Tainei Sfantului Maslu, Chiriarhul a precizat: „Si in aceasta seara, cu ajutorul lui Dumnezeu, am savarsit Taina Sfantului Maslu in biserica din incinta Caminului pentru persoane varstnice din cartierul resitean Marginea Lend. Ne-am bucurat de prezenta, la Taina Sfantului Maslu, a asistatilor acestui centru, precum si a credinciosilor care formeaza aceasta parohie resiteana Marginea Lend. Ne-am bucurat foarte mult pentru ca ne-a ajutat Bunul Dumnezeu sa savarsim Taina Sfantului Maslu, dar si rugaciuni pentru sanatate, pentru iertare si dezlegare, deoarece ne aflam in Postul Mare si mai mult decat atat in „Anul omagial al Tainei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor”. Inainte de a veni la Caminul pentru persoane varstnice din Margina Lend, am citit rugaciuni de dezlegare si de sanatate pentru asistatii Complexului de servicii sociale „Sfanta Maria” din Resita, unde se afla aproximativ douazeci si cinci de tineri bolnavi si care au nevoie de rugaciunile noastre, de dragostea si ajutorul nostru, dar mai ales de revarsarea harului Duhului Sfant peste ei si peste toti cei care au grija de ei, pentru ca sunt oameni dedicati in aceste asezaminte sociale care il slujesc pe aproapele, identificandu-l pe aproapele cu Mantuitorul Iisus Hristos si reflectand la ceea ce Mantuitorul spune Daca Ma iubiti pe Mine, trebuie sa-l iubiti si pe aproapele vostru. Asadar, continuam sirul slujirilor Tainei Sfantului Maslu in Resita si in toata Eparhia Caransebesului venind si prin acest fel in sprijinul credinciosilor nostri si mai ales in sprijinul celor bolnavi, celor batrani si neajutorati”.

Vizitele chiriarhale la asezamintele sociale si la spitalele din Eparhia Caransebesului vor continua si in saptamanile viitoare in toate orasele din judetul Caras-Severin, pe tot parcursul Postului Mare.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

.

12 Martie 2012

Vizualizari: 281

Voteaza:

Atentie in ingrijire spirituala pentru copiii si batranii neputinciosi din Resita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE