Au fost sfintite crucile noii biserici din Simian

Crucile noii bisericii cu hramul ,,Sf. Dorotei de Gaza” din parohia Calea Hinovei, localitatea Şimian, au fost sfintite joi, 27 martie, de catre Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

La acest moment au fost prezenti preoti din parohiile invecinate, precum si credinciosii comunitatii crestine din Simian.

In cuvantul de invatatura ierarhul nostru a evidentiat semnificatiile teologice ale Sfintei Cruci, asezand la inimile celor prezenti cuvant de nadejde in purtarea crucii, care are drept rasplata mantuirea sufletului.

Parintele Ionut Stefan Ionut, slujitor al acestei biserici, a multumit ierarhului pentru purtarea de grija, celor prezenti pentru prezenta si sustinere, exprimandu-si in acelasi timp nadejdea ca in curand, cu sprijinul autoritatilor locale, constructia bisericii se va finaliza.Piatra de temelie a bisericii a fost pusa de Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, in data de 16 mai 2009. Pe 11 decembrie 2010 a fost sfintit paraclisul, unde actualmente se tin sfintele slujbe.

Sursa: episcopia-severinului.ro

.

28 Martie 2014

Vizualizari: 119

Voteaza:

Au fost sfintite crucile noii biserici din Simian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE