Autorizatie de constructie pentru Catedrala romanilor din Madrid

In luna august a anului 2009, Parohia Ortodoxa Romana Preasfanta Fecioara Maria de la Madrid, pastorita de vrednicul parinte Teofil Moldovan, a obtinut, printr-un concurs public, un teren apartinand municipalitatii de Madrid, pe care Episcopia Ortodoxa Romana a Spaniei si Portugaliei urmeaza sa ridice Catedrala Ortodoxa, Sediul Administrativ al Episcopiei, Resedinta Episcopala, Centrul Social-Eparhial si Centrul Educativ-Cultural Romanesc, complex care sa reprezinte punctul de referinta pentru intreaga comunitate ortodoxa romana din Spania si Portugalia.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu, vineri, 21 octombrie, Departamentul Urbanistic al Primariei Madridului a acordat autorizatia de constructie partiala pentru inceperea lucrarilor. Potrivit legislatiei in vigoare a Comunitatii de Madrid, lucrarile propriu-zise de constructie trebuie demarate in termen de doua luni de la data mentionata. O data incepute, avem la dispozitie 24 de luni pentru a le finaliza. Pentru a duce la indeplinire acest proiect important pentru romanii aflati pe teritoriul Spaniei, avem nevoie de sprijin.

Construirea acestui complex de mare valoare practica si simbolica pentru comunitatea romaneasca din Spania constituie un prilej de a ne afirma intr-un mod demn si de a contribui la actualul profil cultural, religios si etnic al Peninsulei Iberice.

Multumim lui Dumnezeu, parohienilor de la Madrid in frunte cu pastorul lor, tuturor credinciosilor din Spania, Portugalia si Romania, Departamentului Pentru Romanii de Pretutindeni, condus de Domnul Ministru Eugen Tomac, care ne-au sustinut pentru a ajunge la aceasta etapa a lucrarilor.

Dupa estimarile arhitectilor, valoarea construirii intregului complex se ridica la aproximativ 6 milioane de euro.

Donatiile se pot face in conturile de mai jos:

• in Regatul Spaniei
Cont: IBAN: ES31 2085 9258 8103 3039 21 56
Titular cont: Obispado Ortodoxo Rumano de Espana y Portugal
Banca: IBERCAJA
Cod Bic: CAZRES2Z

• in Romania
Cont: IBAN RON: RO20BTRL0130120CW13833XX
Cont: IBAN EURO: RO61BTRL0130420CW13833XX
Titular cont: Biserica Ortodoxa Romana din Spania
Banca Transilvania

 

+ Timotei
Episcop al Episcopiei Ortodoxe Ramane a Spaniei si Portugaliei

Sursa: radiorenasterea.ro

 

23 Octombrie 2011

Vizualizari: 339

Voteaza:

Autorizatie de constructie pentru Catedrala romanilor din Madrid 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE