Basarabia in contextul actual european

 

Continuand manifestarile organizate dupa anul 1990, in fiecare an, la Sfantu Gheorghe, cu prilejul marcarii a 89 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, Fundatia Nationala "Neamul Romanesc" - Filiala Covasna si Centrul Eclesiastic de Documentare "Mitropolit Nicolae Colan" au organizat masa rotunda cu tema "Basarabia in contextul actual european", sambata, 24 martie 2007, ora 10, la Centrul Eclesiastic de Documentare "Mitropolit Nicolae Colan" de langa Catedrala Ortodoxa din Sfantu Gheorghe.

 

In programul manifestarii moderate de prof. ing. Maria Peligrad au conferentiat: prof. Vasile Stancu, Scoala Generala "Nicolae Colan", Recunoasterea internationala a Unirii Basarabiei cu Romania, prof.

Mircea Bodnari, Grup Scolar "Constantin Brancusi", Pactul Ribentrop-Molotov si consecintele sale, prof. Leca Bancila, Grup Scolar "Nicolae Balcescu", Intorsura Buzaului, Basarabia, subiect de disputa intre Romania si URSS in perioada interbelica, dr. Ioan Lacatusu, Directia Judeteana Covasna a Arhivelor Nationale, Problematica Basarabiei in mass-media de pe ambele maluri ale Prutului.

 

Au mai participat la dezbaterea temei: prof. Narcis Calotescu (Sf. Gheorghe), prof. Luminita Cornea (Sf. Gheorghe), dr. Vasile Pruteanu si prof. Tatiana Pruteanu (Balti, Republica Moldova).

 

Participantii au stabilit sa continue si sa diversifice legaturile dintre romanii din Harghita si Covasna si romanii basarabeni prin participarea la manifestari culturale, stiintifice si comunitare. S-a convenit sa se continue demersurile comune adresate autoritatile de la Bucuresti si Chisinau, in vederea usurarii obtinerii vizelor necesare romanilor basarabeni pentru a putea calatori in Romania.

 

Biroul de presa al Centrului Eclesiastic de Documentare "Mitropolit Nicolae Colan"

 

 

 

.

26 Martie 2007

Vizualizari: 2155

Voteaza:

Basarabia in contextul actual european 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE