Biblie pentru nevazatori


"Pagina este alba, dar fiecare pagina are tiparit in litere Braille cuvantul biblic. Pentru noi, care vedem, ni se pare incolor, dar pentru nevazatori reprezinta un mod de a vedea lumea", a declarat preotul Zaharia Peres

 

Mitropolia Banatului - Arhiepiscopia Ortodoxa Timisoara si Societatea Biblica Interconfesionala din Romania (SBIR) au lansat "Biblia pentru nevazatori", ieri, la Mitropolia Banatului. Biblia pentru nevazatori cuprinde trei din cele patru evanghelii, in varianta Inalt Prea Sfintitului Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului: este vorba de Evanghelia dupa Matei, dupa Luca si dupa Ioan. Proiectul a costat 50.000 de dolari, iar cartile au ajuns la toate asociatiile de nevazatori din Romania. Fiindca traim intr-o epoca a "satului global" si a comunicarii globale computerizate, SBIR va lansa si proiectul "Megavoice". Este vorba de un aparat electronic, in 500 de exemplare, care va cuprinde texte biblice, iar pe viitor aparatul va inregistra toata Sfanta Scriptura, cu sprijin financiar scotian.


O carte in Braille inseamna totul pentru nevazatori
Primul proiect "Cuvantul care salveaza lumea -Biblia sau Sfanta Scriptura" al Mitropoliei Banatului si SBIR a fost realizat in 2003. Astfel, au fost distribuite biblii, psaltiri, Noul Testament si Mica Biblie tuturor centrelor de plasament si azilelor de batrani din judetul Timis. In urmatorii ani, tot in cadrul proiectului, au fost distribuite eparhiilor timisene un set de ghiduri biblice ale Noului si Vechiului Testament, tiparituri despre personajele biblice si un atlas biblic. "Acum continuam colaborarea cu SBIR, prin tiparirea "Bibliei pentru nevazatori". Fiecare pagina a cartii este alba. Si poate ne intrebam, cum adica? Dar, asa este. Pagina este alba, dar fiecare pagina are tiparit, in litere Braille, cuvantul biblic. Pentru noi, care vedem, ni se pare incolor, dar pentru nevazatori reprezinta un mod de a vedea lumea prin ochii mintii si prin simpla atingere cu degetele a literelor", a declarat preotul Zaharia Peres, consilier cultural in cadrul Mitropoliei Banatului. "O carte in Braille pentru nevazatori inseamna totul", a declarat Letitia Baba, presedinta Fundatiei de Abilitare "Speranta" Timisoara, care se ocupa de soarta copiilor nevazatori si cu dizabilitati in general.


Soldatii si puscariasii au si ei biblii speciale
SBIR si Mitropolia Banatului au mai tiparit "Noul Testament pentru penitenciar", iar acum doua saptamani, Penitenciarul Popa Sapca Timisoara a primit peste 2.000 de exemplare din carte. "La eveniment au participat reprezentanti ai Societatii Biblice din Anglia si tot staff-ul SBIR. Cartea a avut un impact deosebit, fiindca persoanele aflate in detentie in penitenciar au nevoie de un sprijin moral, prin Sfanta Scriptura", a spus preotul Peres. De asemenea, a mai fost tiparita Biblia pentru Armata, care a fost distribuita soldatilor unitatilor de armata din toata tara. SBIR cuprinde 12 biserici crestine si a luat fiinta in 1992. "Scopul societatii este promovarea cuvantului lui Dumnezeu, prin tiparirea de materiale biblice, in primul rand, pentru persoanele care nu au acces direct la cuvantul lui Dumnezeu", a declarat preotul Florin Mascas, reprezentantul SBIR.

 

Sursa: ziuadevest.ro

 

25 Ianuarie 2012

Vizualizari: 2885

Voteaza:

Biblie pentru nevazatori 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE