Bilant de aur pentru Corala "Armonia”

Corala Armonia a participat in perioada 14-21 iulie la Campionatului European al Corurilor, desfasurat la Graz, Austria. Fiind inscrisa la trei sectiuni: Cor barbatesc, Folclor si Muzica sacra, Corala "Armonia” s-a intors acasa cu un bilant deosebit: un mare premiu (Cor barbatesc), doua medalii de aur (Folclor si Cor barbatesc) si una de argint (Muzica sacra).

"Trebuie sa spunem ca aceasta corala a devenit profesionista intrucat interpreteaza, cu exactitate, cele mai pretentioase piese din toate genurile muzicale. Au fost foarte apreciati, publicul gustand aceste cantari cu bucurie deosebita, iar specialistii au considerat-o cea mai buna corala dintre cele participante.

Sunt bucuros ca au fost ambasadorii Romaniei si ai Bisericii noastre Ortodoxe la Graz, intrucat este singurul cor care a ajuns la aceste performante: anul trecut doua medalii mondiale, iar anul acesta doua medalii de aur si una de argint. Nu se vor opri aici”, a precizat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Corala barbateasca "Armonia” a fost infiintata in anul 2001 in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai tarziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Corala a fost dublu medaliata cu aur, in vara anului 2012, la Olimpiada Internationala ”World Choir Games” din S.U.A.

In prezent, corala este formata din preoti, diaconi, studenti ai Facultatii de Teologie si abordeaza un repertoriu diversificat, fiind compus atat din piese religioase, folclor romanesc, colinde traditionale romanesti si straine, cat si piese din repertoriul clasic universal. A participat la numeroase concursuri si concerte, atat in tara cat si in strainatate.

Biroul de Comunicare al Arhiepiescopiei Tomisului

23 Iulie 2013

Vizualizari: 215

Voteaza:

Bilant de aur pentru Corala "Armonia” 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE