Binecuvantare arhiereasca pentru pelerini la Izvorul lui Miron

In fiecare an, Manastirea Romanesti din cuprinsul Arhiepiscopiei Timisoarei, cunoscuta de banateni ca “ Izvorul lui Miron”, in amintirea ctitorului ei, Patriarhul Miron Cristea sau “Balta calda”, datorita bazinului cu apa termala din incinta ei, isi sarbatoreste in Vinerea Luminata unul dintre hramuri.

Si de aceasta data, la praznicul Izvorului Tamaduirii, zeci de credinciosi banateni si-au indreptat pasii spre asezamantul de la poalele muntilor Poiana Rusca pentru a participa la sfintele slujbe de hram. Bucuria pelerinilor a fost incununata de prezenta in mijlocul soborului slujitorilor a Preasfintitului Parinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Ierarhul a oficiat Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in paraclisul de vara al manastirii, inconjurat de un impresionant sobor de preoti si diaconi de la manastirile si parohiile invecinate, in frunte cu pr. Bujor Pacurar, Protopopul Fagetului si Ierom. Nectarie Arvai, staretul manastirii. Dupa Sfanta Liturghie, Preasfintia Sa, impreuna cu preotii si credinciosii prezenti, s-au deplasat la izvorul din curtea manastirii, unde a fost oficiata slujba Aghesmei Mici, potrivit obiceiului de la aceasta manastire. La sfarsitul slujbei, Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul a transmis tuturor celor prezenti, precum si obstii monahale, binecuvantarea si dragostea parinteasca a Intaistatatorului lor, Inalt Preasfintitul Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului. Raspunsurile liturgice au fost date de grupul coral “Theoforos” al Arhiepiscopiei Timisoarei, condus de diac.dr. Ion Alexandru Ardereanu. In final, cu totii au luat parte la o agapa frateasca oferita de vietuitorii manastirii. Hramul principal al manastirii este praznuit la 20 iulie, de sarbatoarea Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

26 Aprilie 2014

Vizualizari: 204

Voteaza:

Binecuvantare arhiereasca pentru pelerini la Izvorul lui Miron 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE