Binecuvantarea caminelor studentesti

Inceputul lunii Sfantului Apostol Andrei a fost marcata in spatiul universitar galatean de sfintirea caminelor studentesti si binecuvantarea tinerilor studenti si masteranzi ai Universitatii "Dunarea de Jos".

In ziua de 1 noiembrie a.

c., Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania, filiala "Sf. Apostol Andrei" Galati impreuna cu Liga Studentilor au organizat sfintirea caminelor studentesti din cadrul Complexului "Alexandru Ioan Cuza". Actiunea a inceput cu slujba de sfintire a apei in Caminul B de catre un sobor de 15 preoti slujitori in spitale, armata, penitenciare, precum si preoti din administratia Centrului Eparhial din Galati.

Slujba a fost impresionanta, tinerii studenti din camine, cu lumanari aprinse in maini asistand cu multa evlavie la momentul liturgic din spatiul in care-si petrec o parte din anii studentiei. La final, slujitorii sfintelor altare, insotiti de cate un grup de elevi seminaristi au vizitat fiecare camera din cele 6 camine studentesti, stropindu-le cu apa sfintita si binecuvantand tinerii studenti. Pret de cateva ore, pe holurile caminelor au rasunat troparele Crucii si ale Sfantului Apostol Andrei.

Sursa: edj.ro
 

.

05 Noiembrie 2012

Vizualizari: 298

Voteaza:

Binecuvantarea caminelor studentesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE