Binecuvantarea lucrarilor la biserica din Recea Cristur

In urma lucrarilor de reabilitare executate in ultimii doi ani, biserica „Sfantul Ierarh Nicolae” din Recea Cristur, Protopopiatul Dej, a fost binecuvantata duminica, 4 septembrie, de Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Slujba de binecuvantare a fost urmata de Sfanta Liturghie arhiereasca, Preasfintia Sa fiind inconjurat de un numeors sobor de preoti si diaconi.

Lucrarile de renovare a bisericii au demarat in anul 2009, sub indrumarea preotului paroh Felician Serban, care ne spune ce s-a facut: „Intre 2009-2011 s-au facut mai multe lucrari: S-a construit un pridvor la intrarea laterala, care a fost pictat, s-a construit un iconostas nou, in lemn de tei, de sculptorul Nicolae Campean, s-au inlocuit usile, s-a pus parchet, s-a schimbat geamul si s-a construit o troita la intrare”.

Biserica „Sfantul Ierarh Nicolae” din Recea Cristur s-a ridicat intre anii 1960-1961, pe locul unei biserici din lemn, sub indrumarea preotului Octavian Cosmuta si prin stradania credinciosilor. Locasul a fost sfintit in noiembrie 1965, de vrednciul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu.

Dupa aproape doua decenii biserica a fost pictata, fiind resfintita in 1984.

Necesitand interventii, in anul 1995 locasul a fost reparat la exterior, iar in interior a fost reconditionata pictura, prin purtarea de grija a preotului Felician Serban, actualul paroh. Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu Pop, pe atunci Episcop-vicar la Cluj, a binecuvantat aceste lucrari pe 22 octombrie 1995.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

05 Septembrie 2011

Vizualizari: 590

Voteaza:

Binecuvantarea lucrarilor la biserica din Recea Cristur 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE