Biserica incurajeaza performantele elevilor

Mitropolia Banatului si Fundatia culturala Artmedia din Timisoara continua si in acest an proiectul de sprijinire a elevilor cu rezultate scolare exceptionale prin organizarea la 29 mai, a.c., in orasul de pe Bega, a celei de a VI-a editii de premiere a olimpicilor din judetul Timis. Pe langa darurile in bani si carti religioase, olimpicii vor avea parte si de un spectacol special, ce va avea loc incepand de la ora 17:00, la Colegiul National de Arta „Ion Vidu” din Timisoara. Este vorba de un one man show, ce il are ca protagonist pe actorul Zoltan Lovas de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

Comedia „America, America”, este regizata de Liliana Didilescu dupa Aldo Nicolai si a ajuns la cea de a 526-a reprezentatie. In cadrul conferintei de presa ce a avut loc marti, 15 mai, la Timisoara, a fost prezentat intregul program dedicat elevilor timisoreni, ce se va desfasura la finele acestei luni. La conferinta a participat din partea Mitropoliei Banatului, pr Zaharia Peres, iar din partea Inspectoratului Scolar Judetean Timis, Elena Boldea, inspector in cadrul ISJT. Cu acest prilej, Doina Popa, presedinta Fundatiei culturale Art Media a precizat ca fiecare dintre olimpicii premiati va primi 300 de lei, carti si o diploma. Totodata, Elena Boldea a aratat ca selectia celor 50 de elevi a fost dificila, intrucat peste 160 de elevi din Timis au obtinut premii la olimpiadele nationale. „ Nu a fost o misiune usoara, toti sunt copii care au atins performante scolare deosebite, am incercat ca in aceasta selectie sa fie reprezentate toate disciplinele scolare ”, a mentionat Elena Boldea.

Biserica promoveaza adevaratele valori

Actiunile caritabile si spectacolele de binefacere organizate de Mitropolia Banatului impreuna cu Fundatia Artmedia au ajuns o traditie in orasul de pe Bega, intrucat an de an, au loc importante evenimente de sustinere si promovare a valorilor timisene. Cea mai recenta actiune desfasurata de cele doua institutii este Campania de ajutorare a copiilor bolnavi de leucemie de la Spitalul “L. Turcanu” din Timisoara, in cadrul careia s-a reusit achizitionarea unui aparat de stocare in azot lichid a celulelor stem, in valoare de 14.200 Euro.

„De-a lungul timpului Biserica si-a indreptat atentia nu doar spre cei aflati in suferinta, ci si spre cei merituosi, spre cei talentati, oferind burse si premii celor care au reusit cu ajutorul lui Dumnezeu sa faca performanta in diverse domenii de activitate. In acest context, este deja o traditie sa ii premiem pe laureatii olimpici si cred ca, incurajandu-i si rasplatindu-le dupa putinta stradaniile, ii motivam pe cat mai multi elevi sa urmeze aceasta cale a performantei. Asa incepe buna schimbare a lucrurilor, prin sustinerea si promovarea adevaratelor valori ce vor aduce cinste Bisericii si societatii” , a declarat pr. Zaharia Peres, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timisoarei.


Sursa: mitropolia-banatului.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

17 Mai 2012

Vizualizari: 711

Voteaza:

Biserica incurajeaza performantele elevilor 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

biserica si scoala

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE