Biserica noua pentru credinciosii din Dumbrava

Duminica, 22 mai, Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a sfintit piatra de temelie la noua biserica ortodoxa ce va fi construita in Dumbrava, judetul Bistrita-Nasaud. Slujba a avut loc dupa Vecernie, participand si protopopul de Bistrita, preotul Alexandru Vidican. Noul locas va purta hramul “Sfantul Ioan Iacob Hozevitul”.

Vechea biserica a filiei Dumbrava, care apartine de parohia Stramba, a fost construita in jurul anului 1640, dupa cum atesta documentele in limba slavona existente, deservind initial credinciosii din Parohia Susenii Bargaului. Biserica actuala a fost adusa in anul 1909 in parohia Livezile, iar cand credinciosii din aceasta localitate au reusit sa-si ridice o noua biserica, locasul a fost mutat in Dumbrava, in anul 1955, unde se afla si astazi. Este o biserica din lemn, acoperita cu sindrila, fiind renovata in 1964, lucrari necesitate datorita igrasiei.

Noua biserica va fi in forma de cruce, din caramida. Lucrarile vor fi executate cu sprjinul Primariei Livezile si cu ajutorul credinciosilor din Bistrita, care se alatura eforturilor credinciosilor ortodocsi din Dumbrava. Constructia noii biserici se doreste a fi terminata in maximum 10 ani, dupa cum apreciaza preotul paroh Ioan Stefan Murgoi.

Filia Dumbvrava are 60 de familii.

Sursa: radiorenasterea.ro

23 Mai 2011

Vizualizari: 474

Voteaza:

Biserica noua pentru credinciosii din Dumbrava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE