Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii 40 de Mucenici

Iubiti credinciosi,

Marti, 9 martie, Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii 40 de Mucenici, ce au patimit moarte martirica in lacul Sevastiei, din Armenia, in timpul imparatului roman Licinius (308-324). Toti au fost soldati in armata romana, facand parte din Legiunea a XII-a Fulminata, ce era cartiruita in Armenia si au fost judecati si condamnati la moarte de catre guvernatorul provinciei respective, pentru credinta lor.

Au fost mai intai chinuiti vreme de 8 zile, prin fel de fel de suplicii, fiind fortati sa se lepede de Hristos. La sfarsit, guvernatorul a poruncit sa fie lasati peste noapte in lacul Sevastiei, pe timp de iarna. Celui care renunta la credinta, i se permitea sa iasa din lacul inghetat si sa intre intr-o baie incalzita.

Unul dintre acestia a renuntat la mucenicie si a intrat in baia incalzita, insa a murit pe de indata ce a pasit in apa incalzita. Locul sau a fost insa luat de un alt soldat, necrestin, care, uimit de credinta celor ramasi, s-a convertit si a preferat sa-si dea viata pentru Hristos, cel marturisit de mucenici.

Trupurile lor au fost mai apoi arse si aruncate intr-un rau din apropiere, de unde au fost recuperate de crestini.

Aceasta este pe scurt patimirea mucenicilor lui Hristos, din Sevastia Armeniei.

In traditiile romanesti, aceasta sarbatoare este legata de momentul inceperii aratului gliei, sau de colaceii ce se prepara in diferite locuri din tara si care se numesc mucenici. Ei sunt preparati de gospodine din aluat de cozonac si au forma unui 8 in Moldova, iar in Muntenia si Dobrogea sunt mai mici si sunt fierti in apa dulce cu nuca, simbol al lacului in care au fost chinuiti mucenicii.

Profit de aceasta ocazie, pentru a va invita in noaptea de 3 spre 4 aprilie, la sarbatoarea Sfintelor Pasti, la parohia noastra din Ito. Programul liturgic va incepe in jurul orelor 23.00 si von inconjura biserica cu lumanari aprinse, iar mai apoi vom continua cu privegherea de inviere si Sfanta Liturghie. Avem camere disponibile pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa ramaneti mai multe zile, singura rugaminte fiind sa va anuntati inainte, pentru a le putea rezerva. Daca doriti sa ne ajutati la pregatirile (pregatirile culinare, sau de aranjare a bisericii) ce se vor face pentru inviere, va asteptam de vineri 2 aprilie sau sambata 3 aprilie, in cursul diminetii.

La Tokyo ne vom intalni in vederea savarsirii Sfintei Liturghii si a parastasului pentru cei raposati, in zilele de 14 si 28 martie, la Koto City Pal, intre orele 9.30 si 12.30. Mai multe detalii legate de adresa, puteti in fisierul atasat.

Un calduros LA MULTI ANI, uram doamnelor si in special mamicilor care cititi aceste randuri, la prilej de sarbatoare pentru dumneavoastra - ziua de 8 Martie. Dumnezeu sa va ajute si sa va intareasca, pentru a purta grija de copiii care v-au fost daruiti.

Al vostru rugator catre bunul Dumnezeu,
Pr Alexadru Nicodim
www.ortodoxa.jp

.

09 Martie 2010

Vizualizari: 776

Voteaza:

Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii 40 de Mucenici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE