Biserica Parohiei Campurelu, Protopopiatul Herasti, a fost sfintita

Pe 1 iunie, in Duminica a VII-a dupa Pasti, sute de credinciosi au luat parte la slujba de sfintire a bisericii Parohiei Campurelu cu hramurile Sfanta Treime, Sf. Ier. Nicolae si Sf.

Cuv. Parascheva. Manifestarile religioase dedicate acestui moment au debutat ieri, 31 mai, cand un sobor de preoti si diaconi a savarsit Slujba Vecerniei unita cu Litia. Cu acest prilej, a fost adusa spre inchinare Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Letca Noua. Slujba de sfintire a bisericii din localitatea Campurelu, Protopopiatul Herasti, a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Sutele de credinciosi prezenti la eveniment, potrivit traditiei, au putut trece prin Sfantul Altar, unde au sarutat Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfantul Prestol. Totodata, s-au putut inchina si la particele din moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, ale Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfantului Apostol Andrei, aduse de la Catedrala Episcopala din Giurgiu.

In continuare, in altarul de vara al bisericii, Intaistatatorul eparhiei noastre a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca, la finalul careia a rostit un cuvant de invatatura in care a explicat credinciosilor prezenti sensurile duhovnicesti desprinse din pericopa evanghelica. Astfel, in cuvantul Sau, Chiriarhul nostru a vorbit despre importanta pastrarii dreptei credinte, subliniind, in acelasi timp, aportul deosebit pe care l-au avut cei 318 parinti participanti la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, in formularea explicita a credintei despre Sfanta Treime. Aici, primii teologi crestini au analizat taina Preasfintei Treimi din perspectiva trimiterii Fiului lui Dumnezeu in lume, stabilindu-se si raportarea Fiului fata de Tatal si Duhul Sfant.Totodata, astazi, cand este sarbatorita Duminica inchinata parintilor si copiilor, Preasfintia Sa a subliniat si importanta cresterii copiilor, care reprezinta nu numai o valoare pentru parinti, ci si pentru societate, pentru poporul din care fac parte si pentru Biserica.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Ambrozie a acordat distinctia de iconom stavrofor parintelui paroh Barbu Virgil, pentru activitatea pastoral-misionara si administrativ-gospodareasca desfasurata. De asemenea, Preasfintia Sa i-a oferit distinctia eparhiala "Vrednicia Vlasceana" Domnului Badulescu Sergiu, fiul vrednicului de pomenire parinte Badulescu Mihail, care intre anii 1930-1982 a pastorit Parohia Campurelu. Totodata, au mai primit diplome de vrednicie Pr. Florin Radoi, fost preot paroh aici intre anii 1983-2000, si Pr. Prof. Adrian Dima, fost paroh al acestei parohii intre anii 2000-2011. De asemenea, pentru sprijinirea activitatii pastoral-misionare desfasurata in aceasta parohie, au mai primit diplome de vrednicie Doamna Valentina Caradean, Domnul Constantin Stoica, primarul Comunei Colibasi, Domnului Boaghen Mihai.

In continuare a fost savarsita o slujba de pomenire pentru ctitorii sfantului locas, trecuti la cele vesnice.

Credinciosii au primit icoane cu Sfanta Treime si au luat parte la o agapa frateasca oferita de parohie.

Biserica Parohiei Campurelu, care astazi a fost sfintita, a fost ridicata in anul 1831, prin osteneala logofatului Cristache, armasul mosiei, postelnicului Chiriac, jupanului Dinu Tabacu si prin stradania preotului Marin duhovnicul, fiind zidita de mesterul Teodor Spiridon.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

04 Iunie 2014

Vizualizari: 240

Voteaza:

Biserica Parohiei Campurelu, Protopopiatul Herasti, a fost sfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE