Biserica Parohiei Meletie din Protopopiatul Giurgiu si-a sarbatorit ocrotitorul

Miercuri, 12 februarie, a fost prilej de aleasa bucurie duhovniceasca in biserica Parohiei Meletie, cu ocazia hramului acestui sfant locas. Cu binecuvantarea, Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita de PC.

Parinte Marius Catalin Ciocoiu, secretarul Protoieriei Giurgiu, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. In cuvantul sau de invatatura, Parintele Marius Ciocoiu a vorbit credinciosilor prezenti la slujba despre viata sfantului Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei, care a fost contemporan cu Sfantul Grigore Teologul, Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur, despre virtutile sale si mai ales despre lupta sa - in timpul celui de-al doilea Sinod Ecumenic - pentru apararea ortodoxiei de atacurile ereticilor arieni asupra dogmei Sfintei Treimi. Totodata, pentru bucuria enoriasilor acestei parohii, a fost adus tabloul ce reprezinta in marime naturala pe Parintele Arhimandrit Meletie Cascioreanu, ctitorul acestei biserici, in acest an fiind sarbatorit jubileul celor 150 de ani de la construirea acestei biserici.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost savarsita o slujba de pomenire pentru ctitorii sfantului locas, trecuti la cele vesnice.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

13 Februarie 2014

Vizualizari: 232

Voteaza:

Biserica Parohiei Meletie din Protopopiatul Giurgiu si-a sarbatorit ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE