Biserica Sfantul Andrei din Severin se gateste de praznic

In fiecare an, la 30 noiembrie, Biserica praznuieste cu multa bucurie pe Sfantul Apostol Andrei, cel intai chemat, Apostolul romanilor, care a vestit Evanghelia lui Hristos pe pamantul tarii noastre in urma cu peste 2000 de ani, in Dobrogea si la gurile Dunarii.

In aceasta zi sfanta, biserica cu hramul „Sfantul Apostol Andrei”, din cartierul Alunis, isi va serba ocrotitorul. Cu acest prilej, parintele paroh George Smeu invita credinciosii severineni sa participe la slujbele oficiate in cinstea celui care a crestinat neamul romanesc.

Vineri, 29 noiembrie, de la ora 17:00, va fi savarsit Sfantul Maslu, urmat de Vecernia Mare cu Litie si Acatistul Sf. Apostol Andrei. In ziua hramului, slujba va incepe la ora 08:00 si va fi savarsita de catre un sobor de preoti, in frunte cu parohul bisericii.

Sarbatoarea duhovniceasca va continua si duminica, 1 decembrie, prin prezenta chiriarhului locului in sanul comunitatii de aici. Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei va savarsi Sfanta Liturghie, incepand cu ora 09:00, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

 

.
Pe aceeaşi temă

27 Noiembrie 2013

Vizualizari: 693

Voteaza:

Biserica Sfantul Andrei din Severin se gateste de praznic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE