Biserica vazuta prin ochii copiilor

Pe 14 iunie 2016, la Sala Iosif Episcopul a Centrul Cultural Sf. Ierarh Calinic de la Cernica a vut loc Expoziția-concurs "Biserica văzută prin ochii copiilor".

Proiectul, apărut la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost coordonat de pr. prof. Cristian Bănuță și realizat în cadrul parteneriatului educațional dintre Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Școlile gimnaziale nr. 4 și nr. 5 din Râmnicu-Vâlcea. În cadrul activităților catehetice desfășurate, au fost realizate desene, colaje și alte materiale educative cu teme religioase, demers educativ care a vizat promovarea valorilor creștine prin cultivarea și dezvoltarea simțului artistic și a capăcității creatoare a copiilor.

Lucrările realizate de cei 180 de copii, sub îndrumarea părintelui Cristian Bănuță și a doamnelor profesoare Samoilă Dana, Caraponu Aura, Tudosie Adela, Drăghici Antonia, Dinu Diana și Deaconu Daniela, au fost prezentate în cadrul expoziției „Biserica văzută prin ochii copiilor".

Cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, transmis participanților prin părintele consilier Codruț-Dumitru Scurtu, a subliniat necesitatea conlucrării dintre familie, școală și Biserică în educarea tinerilor și cultivarea valorilor morale și civice. Activitățile catehetice desfășurate cu cei mici își descoperă roadele nu doar pe termen scurt, prin organizarea expozițiilor și evenimentelor cultural-duhovnicești, ci, poate cel mai important lucru, constituie garanția manifestării în rândul generației tinere a valorilor creștine.

Frumusețea evenimentului a fost dată și de moment muzical prezentat de elevii Liceului de Arte „Victor Giuleanu" din Râmnicu-Vâlcea, din deschiderea vernisajului.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

Pe aceeaşi temă

15 Iunie 2016

Vizualizari: 131

Voteaza:

Biserica vazuta prin ochii copiilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE