Biserici diferite - practici diferite

Referitor la anuntul postat pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti despre organizarea unei slujbe religioase la catedrala Sfantul Iosif pentru pomenirea regizorului Sergiu Nicolaescu facem urmatoarele precizari:

In traditia romano-catolica, incinerarea a fost interzisa si sanctionata cu excomunicarea vreme de secole pana in anul 1963, cand papa Paul al VI-lea, sub presiunea secularismului contemporan, a cedat si a acceptat slujba funebra pentru credinciosii catolici care urmau sa fie incinerati. Prin urmare, este explicabil faptul ca unii credinciosi romano-catolici au cerut Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti sa faca o slujba de pomenire pentru sufletul regizorului Sergiu Nicolaescu.

In schimb, Biserica Ortodoxa Romana ramane fidela traditiei sale bimilenare de neacceptare a practicii necrestine a incinerarii.

Trebuie precizat ca in hotararile Sfantului Sinod referitoare la incinerare se face distinctie intre slujba ortodoxa de inmormantare care nu se oficiaza celor care au optat pentru incinerare si pomenirea, in anumite conditii, a sufletului omului care a decedat si a fost incinerat din motive independente de vointa sa. Aceasta distinctie nu se face in Biserica Romano-Catolica.

Prin urmare, Patriarhia Romana nu doreste sa se angajeze intr-o polemica inutila cu Biserica Romano-Catolica pe aceasta tema, mai ales in aceasta Saptamana de rugaciune pentru Unitatea crestina.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

21 Ianuarie 2013

Vizualizari: 413

Voteaza:

Biserici diferite - practici diferite 1.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • bonas NiculaePostat la 2013-01-23 03:40

    Dupa umila mea intelegere: "Una este a face o slujba relioasa pentru cel ce urmeaza a fi incinerat". "Alta este oficierea unei slujbe religioase pentru cel incinerat". In primul caz,acceptand oficierea slujbei religioase pentru cel ce urmeaza a fi incinerat,este primul pas spre a fi "acceptata incinerarea". In cea de a doua "intelegere" vin cu o intrebare:"De ce criminalii si toti cei ce se unesc cu diavolul in lucrare,mai putin sinucigasii,au parte la "Rugaciune de ierterea pacatelor?".Nicu.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE