Bisericile si manastirile - controlate de pompieri


Bisericile si manastirile - controlate de pompieri

Apropierea sarbatorilor pascale este motivul care i-a determinat pe pompieri sa planifice actiuni de control in lacasurile de cult mai importante din judet, unde, de regula, se aduna foarte multi credinciosi la slujba din noaptea de Inviere. Inspectia de prevenire va verifica daca bisericile si manastirile au mijloacele necesare de a interveni in caz de incendiu, daca instalatiile electrice au improvizatii, daca exista persoane care sa se ocupe de stingerea tuturor luminarilor si candelelor dupa ce se termina slujbele si daca usile sunt blocate in pozitia deschis, in timpul ceremoniilor religioase.

"Luna trecuta am facut astfel de controale la bisericile catolice, iar in zilele urmatoare incepem verificarile la lacasurile de cult ortodoxe", a precizat lt.col Ioan Nitica, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt. "In noaptea de Inviere, personalul de la serviciile voluntare va fi la slujba si se va ocupa de pastrarea libera a cailor de acces.

Este stiut ca atunci cand vine lumea multa, fiecare parcheaza pe unde poate, iar noi avem interesul ca drumul sa fie liber pentru ca, in caz de nevoie, autospecialele sa poata ajunge la locul incendiului. De asemenea, vom verifica sursele de apa din preajma manastirilor, pentru a ne asigura ca avem de unde ne aproviziona fara probleme".

In activitatile preventive sunt cooptati si primarii localitatilor rurale, care au atributiuni clare in domeniu. Edilii trebuie sa asigure, in fiecare sat, puncte de stingerea incendiilor dotate cu maturi, lopeti, galeti, tirnacoape, lazi cu nisip si sa se ocupe de starea drumurilor, astfel incat masinile pompierilor sa poata ajunge pana la ultima casa din orice punct al satului. Totodata, primarii trebuie sa stabileasca zilele in care se colecteaza resturile vegetale din curtile cetatenilor si locurile in care acestea vor fi incendiate. Masurile au fost dispuse, pentru ca interzicerea incendierii gunoaielor rezultate dupa "curatenia de primavara" n-a dat rezultat si atunci cel mai bine ar fi ca actiunea sa se desfasoare intr-un loc sigur, sub supravegherea pompierilor.

Cristina MIRCEA 

Sursa: ziarulceahlaul.ro

.

03 Aprilie 2008

Vizualizari: 497

Voteaza:

Bisericile si manastirile - controlate de pompieri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE