Braul Maicii Domnului, la Mangalia


Braul Maicii Domnului, la Mangalia

 

Binecuvantatul eveniment are loc in contextul infratirii Bisericii Militare cu Biserica Panaghia Katoxenia din Volos, Grecia

Sfantul odor va fi adus de o delegatie formata din fete bisericesti, printre care si preotul de la Biserica Militara din Mangalia, Traian Chircu, dar si primarul Zanfir Iorgus si comandantul Garnizoanei Mangalia, comandor dr. Corneliu Bocai.

In urma cu cateva zile, la Bucuresti a avut loc vizita Sefului Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, acesta fiind primit la cabinetul patriarhal. Cu aceasta ocazie, Seful Statului Major l-a invitat pe Prea Fericitul Parinte Daniel, pe 18 mai, la sfintirea Bisericii Militare, cu hramul Intrarea in Biserica si Adormirea Maicii Domnului. Evenimentul va fi coroborat cu unul dintre cele mai mari evenimente organizate la Mangalia - un pelerinaj la Braul Maicii Domnului. PFP Daniel si-a confirmat, cu aceasta ocazie, prezenta in randul credinciosilor din Mangalia, alaturi de acesta fiind invitat si seful statului, Traian Basescu.

"Intre 15 si 18 mai, Mangalia va fi loc de pelerinaj pentru cel putin 30.000 de credinciosi din toata tara", ne-a spus preotul militar Traian Chircu. "Evenimentul este unul de amploare si va fi pregatit timp de mai multe zile. In primul rand vorbim despre infratirea Bisericii Militare din Mangalia cu Biserica Panaghia Katoxenia din Volos, Grecia. De aici vom aduce, spre venerare, pentru trei zile, Sfantul Brau al Maicii Domnului".

Pentru a-l putea aduce, o delegatie formata din fete bisericesti - printre care si preotul de la Biserica Militara din Mangalia, Traian Chircu, primarul Zanfir Iorgus, comandantul Garnizoanei Mangalia, comandor dr. Corneliu Bocai - se va deplasa pe 15 mai, cu un avion militar, cu plecare de pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, spre baza aeriana din Volos. Aici vor fi prezenti primarul Volos-ului, alaturi de IPS Mitropolitul Ignatie al Dimitriadei si oficialitati ecleziastice si ale statului grec. Pe langa aducerea Braului, reprezentantii celor doua localitati vor perfecta un protocol de infratire atat intre cele doua biserici, cat si intre orase.

Braul de la Panaghia Katoxenia din Volos este un fragment din Braul Maicii Domnului, care a fost luat de la Muntele Athos in 1552 si adus la Mitropolia Dimitriadei, intr-un moment de grea incercare pentru populatia de aici, in timpul unei mari epidemii de ciuma. Istoria povesteste ca, imediat dupa aducerea sa, oamenii s-au insanatosit. De atunci, Braul a fost adus de doua ori in Romania. Sfantul odor va fi expus afara, intr-un baldachin, de pe 15 pana pe 18 mai.

Mihaela MARIN 

Sursa: ziuact.ro

.

03 Martie 2008

Vizualizari: 797

Voteaza:

Braul Maicii Domnului, la Mangalia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE