British Airways isi hartuieste angajatii crestini

 
O angajata a British Airways, ce apartine de ritul coptic al crestinismului egiptean, a fost suspendata de la servici, fara plata, timp de doua saptamani, pe motiv ca a refuazt sa isi dea jos de la gat un lantisor cu un crucifix, informeaza Associated Press. Nadia Eweida (foto), care lucra in aeroportul Heathrow din Marea Britanie, a declarat presei ca va da in judecata compania britanica pentru discriminare religioasa dupa ce a fost trimisa acasa pe motiv ca a incalcat "codul de imbracaminte".

"Nu imi voi ascunde credinta in Domnul Iisus. British Airways permite femeilor musulmane sa isi acopere capul conform religiei lor, credinciosilor sikh sa poarte turbane. Doar crestinilor li se interzice sa isi exprime credinta", a declarat doamna Eweida, in varsta de 55 de ani.

Reprezentantii companiei aeriene au afirmat printr-un comunicat ca exista o regula interna care cere angajatilor, indiferent de religie, sa isi poarte bijuteriile, inclusiv simbolurile religioase, sub uniforma.

Avocatul doamnei Nadia Eweida a spus ca aceasta este o crestina practicanta si ca isi afirma apartenenta religioasa intr-un mod "modest, discret si total neprovocator". (Novopress Romania)
 
 

.

16 Octombrie 2006

Vizualizari: 2074

Voteaza:

British Airways isi hartuieste angajatii crestini 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE