Bucurie duhovniceasca la Manastirea Dragomirna

Obstea maicutelor din Manastirea Dragomirna, jud. Suceava, l-a intampinat astazi, 19 ianuarie 2014, cu mare bucurie pe IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor.

In aceasta Duminica, Inaltpreasfintia Sa inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit Sfanta Liturghie in paraclisul de iarna al manastirii, avand hramul Nasterea Maicii Domnului.

„Alaturi de intreaga obste s-au aflat foarte multi credinciosi veniti din Dragomirna si din satele invecinate, bucurosi sa primeasca binecuvantare Inaltpreasfintiei Sale si sa-i asculte cuvantul de invatatura. Raspunsurile la strana au fost date de corul de maici al manastirii pentru care IPS Pimen a avut cuvinte de lauda. La sfarsitul Sfintei Liturghii, s-a oficiat, ca in fiecare an, parastasul marelui om de cultura si ctitorului Dragomirnei, mitropolitul Anastasie Crimca, trecut la cele vesnice la 19 ianuarie 1629”, a precizat Doina Ciobanu, corespondent TRINITAS TV.

Situata la 12 km de orasul Suceava, manastirea este una din cele mai mari si importante ctitorii ale mitropolitului Anastasie Crimca si are ca hram, sarbatoarea Pogorarea Sf Duh. Ea a mentionata pentru prima oara in documente la data de 4 septembrie 1605. Este construiuta din piatra , avand un soclu in trepte din piatra cioplita. Un brau lucrat tot din piatra, desparte inaltimea peretilor in doua registre. Frumusetea si ineditul arhitecturii sale il face pe N. Iorga sa o compare cu « o cutie cu sfinte moaste ». Ansamblul manastiresc este alcatuit din cinci obiective. In biserica manastirii se afla mormantul ctitorului sau iar muzeul adaposteste numeroase valori de patrimoniu.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Ianuarie 2014

Vizualizari: 263

Voteaza:

Bucurie duhovniceasca la Manastirea Dragomirna 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea dragomirna

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE