Burse de studiu pentru studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti

Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti, ofera pentru studentii merituosi, burse de studiu in tara si strainatate. Cei care doresc sa studieze la o universitate de prestigiu din afara tarii isi pot depune dosarele pentru bursele Erasmus.

Mai multe informatii a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele prof. dr. Stefan Buchiu, Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti: „Am trimis studenti si studente in special pe Asistenta Sociala sau pe Teologie Didactica in Grecia, Olanda, Danemarca, Finlanda sau Franta. Cat privesc bursele pe o perioada mai indelungata, de master sau de doctorat, acestea se ofera prin intermediul Patriarhiei Romane si prin intermediul Ministerului de Externe. Astfel, au plecat tineri recomandati prin Patriarhia Romana in Franta la Strasbourg, in Italia la Roma sau in Elvetia la Geneva. Conditiile pe care trebuie sa le intruneasca sunt recomandari ale chiriarhului din eparhia de unde provin si apoi doua recomandari de la doi profesori universitari din facultatea noastra”.

Cei care opteaza sa studieze la Facultatea de Teologie din Bucuresti pot accesa programul de burse interne, pus la dispozitie de Facultate.

„Bursa ‘Ioan G. Coman’, ‘Parintele Staniloae’, ‘Teodor M. Popescu’ sau mai nou ‘Parintele Galeriu’ si ‘Sofian Boghiu’. El sunt categorisite pe anumite discipline. De exemplu bursa ‘Ioan G. Coman’ se atribuie acelor studenti care fac dovada unor cunostinte bune de limba greaca sau latina”, a mai spus parintele prof. dr. Stefan Buchiu.

Sursa: basilica.ro

08 Februarie 2011

Vizualizari: 496

Voteaza:

Burse de studiu pentru studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE