Campanie la Sibiu de informare asupra traficului de fiinte umane

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, in parteneriat cu Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Centrul regional Alba Iulia si cu Lions Club Brukenthal au desfasurat astazi, 18 octombrie, o actiune de informare a elevilor si studentilor din Sibiu privind traficul de fiinte umane.
 
Actiunile acestor institutii au marcat Ziua Internationala a Luptei Impotriva Traficului de Fiinte Umane, iar protocolul de colaborare prevede campanii de informare in liceele si facultatile din orasele Arhiepiscopiei Sibiului, cu sprijinul profesorilor de religie si a cadrelor didactice, dar si in parohii, prin preotii din aceste comunitati.
 
Primii tineri din Sibiu care au aflat mai multe despre eforturile pe plan national si international de a combate aceste pericole pentru lumea intreaga au fost liceenii de la Colegiul National ”Octavian Goga”. Aici, reprezentantii Arhiepiscopiei Sibiului, pr. consilier Nicolae Rusu, asistentii sociali Tudor Costea si Simona Dragomir, impreuna cu reprezentantii Lions Club Brukenthal, amintind aici pe actrita Renate Muller-Nica, au adus-o in fata tinerilor pe Iuliana Leah, inspector de specialitate de la centrul regional de lupta impotriva traficului de persoane din Alba Iulia.
'
 
Profesoara de religie Carmen Jinariu i-a adus pe invitati la una dintre clasele a XII-a, iar elevii au fost extrem de interesati de informatiile prezentate si au interactionat cu vorbitorii.
 
Iuliana Leah a prezentat ultimele statistici privind numarul de persoane traficate din Romania, a adus exemple de modalitati prin care traficantii si-au racolat victimele, marturii de la victimele care au reusit sa scape si sa denunte traficantii si a prezentat cateva reguli valabile pentru orice tanar care doreste sa evite astfel de situatii de risc.
 
La final, pr. consilier Nicolae Rusu a transmis binecuvantarea Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si i-a asigurat pe elevi ca Arhiepiscopia Sibiului se implica in permanenta in astfel de campanii.
 
Informarea studentilor
 
A doua actiune a partenerilor amintiti a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxa ”Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu, unde au fost invitati studenti teologi si de la alte facultati din oras. In debutul intalnirii, pr. Nicolae Rusu a multumit partenerilor pentru efortul de a organiza astfel de actiuni, dar si studentilor teologi pentru atentia acordata acestei campanii, un real sprijin in slujirea pastroala la care sunt chemati.
 
”Ne bucuram ca avem specialisti in mijlocul nostru si ca ati venit la aceasta intalnire, unde aveti multe de aflat si suntem convinsi ca aceste informatii vor fi de folos in misiunea dumneavoastra pe care o veti avea in comunitatile incredintate spre pastorire ”, a subliniat pr. Rusu.
 
Dupa prezentarea insp. Iuliana Leah, s-a vizualizat filmul documentar de scurt-metraj ”Exit”, in care actori celebri de la Hollywood atrag atentia asupra retelelor de trafic uman din Estul si Vestul Europei, iar victime din Romania si Republica Moldova aduc marturii despre cosmarul prin care au trecut.
 
Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

19 Octombrie 2012

Vizualizari: 324

Voteaza:

Campanie la Sibiu de informare asupra traficului de fiinte umane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE