Catedrala Episcopala 'Adormirea Maicii Domnului' din Giurgiu si-a sarbatorit hramul

Miercuri, 15 august, Biserica Ortodoxa praznuieste „Adormirea Maicii Domnului”, prilej cu care numeroase locasuri de cult din eparhia noastra isi sarbatoresc hramul, intre acestea numarandu-se si Catedrala Episcopala din Giurgiu. Manifestarile religioase inchinate hramului istoric al celui mai reprezentativ locas de cult din mun. Giurgiu, au debutat ieri cu savarsirea Vecerniei unita cu Litia si a Prohodului Maicii Domnului, si au continuat astazi cu savarsirea Sfintei Liturghii Arhieresti de catre Preasfintitul Parinte Episcop Ambrozie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

In cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul nostru a hirotonit intru preot pe parintele diacon Pitu Nicolae Cristian, pe seama Parohiei Balanoaia, Protopopiatul Giurgiu.

In cuvantul de invatatura adresat sutelor de credinciosi prezenti, Preasfintia Sa a vorbit despre importanta deosebita pe care o are Maica Domnului in iconomia mantuirii si despre frumusetea duhovniceasca a acestui mare praznic al crestinatatii: Adormirea Maicii Domnului. Acest slavit praznic, a aratat Chiriarhul nostru, comemoreaza slavirea Maicii Mantuitorului, care „a fost luata” de Dumnezeu in imparatia cereasca in deplinatatea vietii ei sufletesti si trupesti. Era firesc ca trupul Sfintei Fecioare Maria sa invinga moartea prin puterea Fiului lui Dumnezeu care a lucrat in ea, prin aceasta fiind noi incredintati ca ridicarea trupului Sfintei Fecioare in slava cereasca adevereste faptul ca omul poate fi transfigurat si mantuit, ca se poate impartasi de slava cereasca.

La aceste manifestari religioase inchinate hramului Catedralei Episcopale din Giurgiu, sutele de credinciosi prezenti din intreg judetul au avut posibilitatea sa se inchine la particele din moastele Sf. M. Mc. Gheorghe si la particele din moastele Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul Romaniei. La final, credinciosii au primit pachete, carti de rugaciuni, icoane cu scena Adormirii Maicii Domnului si ultimul numar al revistei eparhiale.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

16 August 2012

Vizualizari: 245

Voteaza:

Catedrala Episcopala 'Adormirea Maicii Domnului' din Giurgiu si-a sarbatorit hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE