Cazul preotului Mircea Dejeu - Comunicat de presa

In urma cu cateva zile, mass media centrala si locala prezenta, intr-o relatare ce se dorea de impact, cazul preotului Mircea Dejeu din Bucea si nu din Cluj, angajat in gestionarea activitatii unei Case de Ajutor Reciproc, asupra caruia planeaza suspiciunea de camatarie si abuz. Dincolo de gravitatea unor astfel de acuzatii, care impun atat sanctiuni morale si canonice, dar si civile, si care aduc atingere imaginii Bisericii, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a dispus inceperea unei anchete si ne-a autorizat sa comunicam urmatoarele:

Cazul preotului Mircea Dejeu, paroh al parohiei Bucea, este unul izolat si nu poate aduce atingere imaginii intregului cler. Pus in fata evidentelor, Parintele Mircea Dejeu si-a recunoscut calitatea sa de presedinte al C.A.R.

„Concordia”, pe care o detinea de doi ani, fara a avea aprobarea Arhiepiscopiei si a inteles ca o astfel de activitate poate duce la situatii care contravin cu statutul si demnitatea de preot.

In consecinta, incepand cu data de 1 martie 2012, parintele Mircea Dejeu va renunta la functia de administrator al C.A.R. „Concordia” din Huedin, inaintandu-si in scris demisia si primind o mustrare din partea Mitropolitului Clujului.

Materialul, instrumentalizat excesiv ca o ancheta jurnalistica, formuleaza grave acuze de camata, care insa nu se sustin, avand in vedere ca institutia administrata de preotul Mircea Dejeu functioneaza cu avizul Bancii Nationale, ca institutie nebancara si are un consiliu de administratie si un regulament propriu, semnat de toti membrii lui.

Biroul de presa
Pr. Bogdan Ivanov

 

.

29 Februarie 2012

Vizualizari: 1345

Voteaza:

Cazul preotului Mircea Dejeu - Comunicat de presa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE