Centenar "Nicolae Steinhardt", la Bistrita

Sub binecuvantata si senina privire a monahului Nicolae Delarohia, de la nasterea caruia s-a implinit in acest an, un secol, municipiul Bistrita va gazdui vineri, 19 octombrie 2012, un simpozion comemorativ, la care si-au anuntat prezenta academicieni, ierarhi, scriitori, critici literari, oameni de litere si teologi din Cluj si din tara. 

Manifestarile sunt organizate de Fundatia "N. Steinhardt" in parteneriat cu Manastirea "Sfanta Ana" Rohia, Mitropolia Clujului, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si alte institutii si il au ca animator pe parintele Ioan Pintea, cunoscut om de litere, ucenic al parintelui Nicolae de la Rohia.

  

In prefata evenimentului cultural, vineri dimineata la ora 9.30, in Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din Bistrita, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va savarsi o slujba de pomenire in memoria lui N Steinhardt. Apoi de la ora 10.30, la hotelul Metropolis, este planificat simpozionul "Intre viata si carti - decernarea premiilor «Centenar N. Steinhardt»".

Vor sustine conferinte preoti si oameni de cultura din mai multe zone ale tarii.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.

19 Octombrie 2012

Vizualizari: 813

Voteaza:

Centenar "Nicolae Steinhardt", la Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE