Centrul de ingrijiri paliative Sfantul Nectarie

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a sfintit si inaugurat astazi, 24 octombrie 2012, incepand cu orele 10:00, Centrul de ingrijiri paliative Sfantul Nectarie din Capitala.

La finalul slujbei de sfintire, Prefericitul Parinte Patriarh Daniel si-a exprimat bucuria ca moastele Sfantului Nectarie au ajuns si la Centrul de ingrijiri paliative care ii poarta numele.

"Avem o bucurie deosebita ca moastele sfantului au poposit mai intai la acest asezamant, iar primirea oficiala se va realiza pe Colina Bucuriei langa Catedrala Patriarhala. Am inceput ziua de astazi cu o sfintire a unui asezamant dedicat ingrijirii bolnavilor deoarece anul acesta in Patriarhia Romana avem o deosebita atentie pentru Slujba Sfantului Maslu si pentru ingrijirea bolnavilor. Sfantul Nectarie este cunoscut ca un facator de minuni, mai precis un vindecator de boli de aceea venirea sa la Bucuresti, prin sfintele sale moaste, inseamna pentru noi o binecuvantare deosebita", a spus Parintele Patriarh.

La randul sau, Inaltpreasfințitul Mitropolitul Efrem si-a exprimat bucuria ca Sfantul Nectarie de la Eghina se bucura de o asa mare cinstire in randul poporului roman.

„Inima noastra freamata de o bucurie profunda cand vedem ce asezamant deosebit de frumos a fost ridicat aici prin grija Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, centru care a fost menit sa aduca consolare in suferinta celor care sufera de boli. Si pentru noi emotia este cu atat mai puternica cu cat vedem ca v-ati gandit sa dati numele Sfantului Ierarh Nectarie acestui centru”, a spus IPS Mitropolit Efrem.

Proiectul apartine Patriarhiei Romane, prin Sectorul social-filantropic, asezamantul fiind construit de Arhiepiscopia Bucurestilor in parteneriat cu Ambasada Elvetiei, Primaria Sectorului 2 si Fundatia Hilfsverein Nymphenburg (Germania) in incinta bisericii Parohiei Sfantul Pantelimon - Foisorul de Foc (accesul din strada General Dimitrie Salmen, nr. 14, sector 2, Bucuresti).

La eveniment au fost prezenti si Inaltpreasfintitul Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, Inaltpreasfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitului Parinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses si Eghina si Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Din partea Ambasadei Elvetiei au fost prezente la eveniment mai multe oficialitati, dupa cum urmeaza: Excelenta Sa Jean Hubert Lebet, actualul ambasador al Elvetiei la Bucuresti si dna. Marinela Ivan, nationall programme officer, in cadrul Ambasadei Elvetiei. De asemenea, Dna. Isabela Hurjui a reprezentat Primaria Sectorului 2 din Bucuresti. Firma SC. EDIL CONSTRUCT a fost reprezentata de catre Dl. Stefan Cliseru, directorul firmei, iar din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor a fost prezenta Dna. Adriana Caruntu.

Cu ocazia acestui eveniment au fost acordate daruri si diploma de vrednicie persoanelor care s-au implicat activ in ridicarea acestui centru paliativ. Astfel, Excelentei sale Jean Hubert Lebet, Ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, Dlui. Livio Hurzeler, Dlui. Simon Geisbuhler si Dnei. Marinela Ivan le-a fost acordat Ordinul Sfintii imparati Constantin si Elena. Dlui. Neculai Ontanu, Primarul Sectorului 2 i-a fost daruita o icoana cu chipul Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina. Ordinul Sfantul Apostol Andrei - ocrotitorul Romaniei a fost acordat Dlui Stefan Cliseru, Directorul Firmei EDIL CONSTRUCT. De asemenea, Diploma de vrednicie Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou a fost acordata dlui. prof. univ. dr. farmacist Dumitru Lupuliasa, iar Distinctia de vrednicie cu chipul Maicii Domnului a fost acordata Dnei. Dr. Isabela Hurjui, Dnei. Aurora Toma si Dnei. Adriana Caruntu.

Centrul are doua etaje si mansarda si, pe langa spatiile dedicate celor asistati, mai cuprinde si birouri de asistenta sociala, cabinete medicale si cabinete pentru consiliere psihologica. Noul centru de ingrijiri paliative este unul dintre cele mai moderne asezaminte de ingrijiri paliative din tara.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 5299

Voteaza:

Centrul de ingrijiri paliative Sfantul Nectarie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE