Sfantul Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer

Sfantul Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer Mareste imaginea.

In fiecare an, pe 9 noiembrie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Nectarie Taumaturgul. Acest sfant s-a nascut pe 1 octombrie 1846, in Silivria, un orasel situat in provincia Tracia din nordul Greciei. La botez a primit numele de Anastasie. La varsta de 14 ani se indreapta catre Constantinopol, dornic sa-si continue studiile. In anul 1866, ajunge in insula Chios, unde lucreaza ca pedagog si dascal. La 27 de ani, devine monah la Manastirea Nea Moni, primind numele de Lazar. Dupa un an de zile este hirotonit diacon, primind numele Nectarie.

Dupa ce a absolvit cursurile Facultatii de Teologie din Atena, in anul 1885, pleaca in Egipt. Aici slujeste la biserica "Sfantul Nicolae“, din Cairo. La 15 ianuarie 1889, patriarhul Sofronie il hirotoneste mitropolit onorific de Pentapolis.

Exilat in Grecia

Din cauza unor slujitori ai Bisericii din Alexandria, care l-au acuzat pe Nectarie ca ar vrea sa ia locul patriarhului, este trimis in anul 1890 in Grecia. Patriarhul Sofronie va da o ordonanta, prin care ii retrage cinstea arhiereasca. In Grecia, ajunge director al Seminarului Teologic Ortodox Rizarios.

Renunta la functia de conducator al Seminarului Teologic si intemeiaza Manastirea Sfanta Treime din insula Eghina, unde ramane pana la sfarsitul vietii. Trece la cele vesnice pe 8 noiembrie 1920, dupa ce a indurat timp de un an si jumatate chinurile cancerului. Desi moare din cauza cancerului, el este grabnic vindecator de cancer si de alte boli grave.

Printr-o intamplare minunata, trupul sau este descoperit neputrezit si izvorand mir. La 3 septembrie 1953, sfintele sale moaste au fost scoase din mormant si asezate in biserica manastirii din Eghina, pentru cinstire si binecuvantare. Canonizarea sa a avut loc in 1961, cu zi de praznuire pe 9 noiembrie.

Moastele Sfantului Nectarie in Romania

Crestinii se pot inchina moastelor Sfantului Nectarie la:

- Manastirea Radu Voda din Bucuresti (particele din moastele sale sunt prezente aici din anul 2002);

- biserica "Sfantul Nectarie“ din cartierul Alexandru cel Bun, din Iasi (in anul 2006, la hramul Cuvioasei Parascheva din Iasi, Inalt Preasfintitul Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses si Eghina, a daruit pe 15 octombrie, o particica din moastele sfantului acestei biserici)

- paraclisul Manastirii "Maica Domnului - Bucuria neasteptata" din Manastirea rupestra Sinca Veche, judetul Brasov (moastele au fost daruite de Manastirea Grigoriu din Sfantul Munte Athos);

-Manastirea Putna;

- Schitul "Sfintii Ioan si Nectarie" din Bradetu, judetul Arges;

- Manastirea Halmyris din comuna Murighiol, judetul Tulcea;

- Catedrala arhiepiscopala din Galati;

- capela "Sfantul Andrei" din cadrul Spitalului Judetean Galati;

- biserica "Sfintii Voievozi" din satul Ghimicesti, comuna Fitionesti, judetul Vrancea;

- biserica "Sfanta Treime" din localitatea Bucium, judetul Brasov;

- biserica Spitalului TBC din Sibiu;

- biserica "Sfantul Ierarh Nicolae" si "Izvorul Tamaduirii" a Spitalului Judetean "Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava;

- Biserica Memoriala "Mihai Viteazul" din Alba Iulia.

Moastele Sfantului Nectarie in afara tarii noastre

In manastirea din Insula Eghina (Grecia), sunt prezente moaste ale Sfantului Nectarie; in catoliconul Manastirii Marea Lavra din Sfantul Munte Athos se afla mana stanga a vindecatorului de cancer, iar in Biserica "Sfantul Nectarie" din Charlotte, Carolina de Nord se gasesc particele din moastele sfantului.
 

Moastele Sfantului Nectarie - Insula Eghina

Minunile Sfantului Nectarie

Maicile de la Manastirea Sfanta Treime din insula Eghina, venind la spital sa ia trupul Sfantului Nectarie, au scos vesta de pe trupul acestuia si au asezat-o intamplator pe patul vecin, unde era prezent un paralitic. Spre mirarea tuturor, paraliticul s-a ridicat din pat si a inceput sa mearga.

Parintele protosinghel Matei Bilauca, staret al manastirii din Sinca Veche, povesteste: "A venit la noi o batranica din Brasov cu niste hainute de-ale nepotelului ei si ne-a rugat sa il pomenim pe baietel ca are o tumoare la cap si a doua zi trebuia sa fie operat la Spitalul Fundeni. I-am miruit hainutele cu ulei de la candela de langa moastele Sfantului Nectarie si am indemnat-o sa aiba nadejde la Sfantul. A doua duminica a venit sa-mi spuna ca in ziua cand trebuia operat baietelul, doctorii au constatat la tomograf ca tumoarea nu mai exista“.

Sunt nenumarate marturii ale celor ce au fost vindecati de diferite boli prin ajutorul primit de la Sfantul Nectarie. Aceste minuni sunt consemnate in mai multe volume despre viata Sfantului Nectarie.

Moastele Sfantului Nectarie - Manastirea Radu Voda

Adrian Cocosila

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, Editura Cartea Ortodoxa, tot astazi praznuim pe:
Prăznuirea Sfintei Icoanei a Maicii Domnului „Grabnic ascultătoarea din Athos (sec. X);
Sfântul Ier. AGRIPIN (sau ARPIN), episcop de Napoli (sec. II sau III);
Sfântul Ier. URSIN, primul episcop de Bourges (Franţa, +300);
Sfinţii Mc. SECUND, SEVERIAN, CARPOFOR şi VICTORIN, grefieri militari din Roma (+302);
Sfântul Ier. BENIGNUS (sau BENEN), episcop de Armagh (Olanda, +468);
Sfântul Cuv. PABO, monah din Anglesey (Anglia, cca +510);
Sfântul Ier. VITONUS, episcop de Verdun (Franţa, cca +525);
Sfântul Cuv. ONISIFOR mărturisitorul de la Pecerska (+ 1148);
Sfântul Ier. NECTARIE, episcop de Pentapole, făcător de minuni şi întemeietor al Mănăstirii Sf. Treime din Eghina (Grecia, +1920);
Sfinţii Sf. Noi Mucenici (Rusia, +1937) ieromonah ALEXIE (Zadvornov), protoereu DIMITRIE (Rusinov), preot CONSTANTIN (Nemeşaev), diacon IOSIF (Scensnovici);
Sfinţii Sf. Noi Mucenici CONSTANTIN, VICTOR, NESTOR, ILIE şi TEODOR, preoţi (Rusia, +1937);
Sfântul Sf. Nou Mc. PARTENIE (Bryansky), episcop de Ananyevsk (Ucraina, +1937).


Comanda cartea Sfantul Nectarie din Eghina, facatorul de minuni de pe carti.crestinortodox.ro.

Sfantul Nectarie din Eghina, facatorul de minuni

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

08 Noiembrie 2016

Vizualizari: 169185

Voteaza:

5.00 / 5 din 10 voturi.

Comentarii (60)

  • Radu AlexandruPostat la 2016-11-09 10:10

    Scrisoarea Sfantului Nectarie adresată lui Hristos - cand era copil se numea Anastasie. Într-o dimineaţă de iarnă, domnul Temistocle, un om blând cu suflet mare, se îndrepta spre prăvălioara lui. Era frig şi zloată şi mergea strângându-şi pe el paltonul, când îl vede pe micul Anastasie că se apropie pe trotuarul celălalt. - Unde te duci, Anastasie? Ai alt drum astăzi? Nu te duci la lucru? Baieţelule, o să răceşti. Nu eşti îmbrăcat gros. - Mă duc la poştă să duc nişte scrisori. - Dă-mi-le mie. Trec eu acum pe la poştă. Hai, fugi înapoi la lucru, că o să răceşti afară. - Vă mulţumesc mult, domnule, spuse micuţul, dârdâind de frig. Ce i-a venit domnului Temistocle, că s-a uitat pentru cine sunt scrisorile. Una era pentru un negustor, alta pentru o fabrică de tutun, a treia era... „CĂTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ÎN CER“. S-a oprit locului şi a început să zâmbească. - Săracul băieţel! Ia să văd ce cere... A deschis scrisoarea şi a citit: „Hristoase al meu, Hainele mi s-au rupt, pantofii mi s-au stricat şi mi-e frig. Din ce-mi dă stăpânul nu-mi ajunge nici de mâncare. N-am reuşit să trimit aproape nimic mamei mele, care este săracă. Ce să mă fac acum? Cum ies eu din iarnă, Doamne? Ajută-mă! Mă închin Ţie! Robul Tău, Anastasie“ - Comoară scumpă, spuse domnul Temistocle şi a plecat spre casă. A pregătit un pachet cu haine călduroase de iarnă - flaneluţe, un palton, pantofi, şosete de-ale copiilor lui - şi s-a dus apoi la poştă. Peste două zile, l-a şi văzut îmbrăcat în haine călduroase. Îi veneau numai bine. Ochii copilului străluceau de bucurie. Ba luase pe chip şi o adiere de lumină tainică, căci cine poate şti câte nu şi-au spus seara la rugăciune Domnul şi micuţul Său rob... Domnul Temistocle s-a bucurat mult să-l vadă fericit pe acel băieţel. Omului nici nu i-a trecut prin cap că sufletul pe care-l ajutase va ajunge cândva Sfântul Nectarie, făcătorul de minuni..."

  • Marius Constantin RotariuPostat la 2014-04-07 12:58

    Multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul dat mie NEVDREDNICUL. Prima data am ajuns la moastele lui fara sa stiu ale cui sunt, mai apoi am aflat de ACEST SFANT pe net, ca mai apoi sa simt ca ma ajuta! SLAVA DOMNULUI!

  • catalina capraruPostat la 2014-02-12 13:07

    Prima data am citit de minunile Sf.Nectarie,de pe internet si am cautat sa aflu mai multe despre viata si minunile lui,si Am cumparat cartea rosie cu Viata,Acatistul,Paraclisul si Slujba Sfantului Nectarie.M-am rugat sa imi dea un bebe sanatos si sf,Nectarie mi-a dat,deci nu va pierdeti speranta,Acatistele si rugaciunile vor fi ascultate.Doamne ajuta!

  • Mihaela PirvuPostat la 2013-11-20 09:59

    Dragilor, Sf Nectarie este acum si in Pitesti! Pentru cei ce cred in minunile lui, veniti si va inchinati la biserica sf imparati de pe strada crinului din pitesti!dati-i slava lui Dumnezeu pentru toate si multumiti-i sf Nectarie pentru ajutorul primit!

  • elena pufanPostat la 2013-11-04 17:21

    Va rog frumos, spuneti-mi si mie, daca mirul de la candela este cel care se afla intr un mare bol, langa icoana Sf Nectarie.

  • ioana rusuPostat la 2013-07-30 21:39

    Vreau sa multumesc si eu Sfantului Nectarie ca m-a ajutat sa ajung la Sfintele moaste la bucuresti pentru ca mi-am dorit foarte mult acest lucru. Sfantul m-a ajutat anul trecut sa scap de o infectie care nu ceda deloc cu tratament si acum, dupa ce am ajuns sa iau ulei sfintit de la manastirea Radu voda a ajutat-o pe bunica mea sa scape de la un accident vascular cerebral care i-ar fi putut aduce sfarsitul.Chiar la manastirea Rsdu Voda s-a intamplat o minune intrucat imi doream foarte mult ulei din candela Sfantului dar nu indrazneam sa cer ca era slujba si atunci am vazut cum vine spre mine zambind o femeie cu o sticluta in mana.A fost ceva extraordinat pentru mine. Stiu ca nu sunt vrednica dar simt cum Sfantul ma ajuta mereu, pe mine si pe familia mea, de aceea sfatuiesc pe toata lumea sa se roage Lui.Doamne ajuta!

  • mihaela stoicaPostat la 2013-07-15 23:15

    Ma numesc Mihaela ,si doresc sa multumesc Sf Nectarie ca numai dupa o sapatamana de citit Acatistul lui,am reusit sa-mi gasesc un loc de munca. Particip de 2 saptamani la slujbele Actistului Sfantului Nectarie si m-am simt mai bine ,mai sanatoasa trupeste si sufleteste!Va recomand din suflet sa va incredeti in ajutorul lui,nu va va dezamagi!Multumesc pentru tot ajutorul si SPER si sunt convinsa, ca ma va vindeca de tot de boala care ,ma necajeste!Ma rog sa-i dea si fetitei mele Daria si mamei mele Lucia , fratelui Ionut ,prietenilor mei,sanatate ,liniste sufletesca,iertare de pacate ,dezlegari de farmece si blesteme de neam!Multumesc parintelui meu duhovnic Gabriel,ca mi-a dat sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie si tuturor calugarilor si maicutelor care se roaga pentru noi pacatosii si NU IN ULTIMUL RAND LUI DZEU,IiSUS ,MAICII DOMNULUI SI TUTUROR Sfintilor,Ingerilor, pentru ajutorul dat in rugaciunile noastre!Dzeu cu noi!Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dzeu milieste-ma pe mine,pcatoasa!AMIN!

  • anca bucurPostat la 2013-05-16 14:23

    HRISTOS A INVIAT! Ma alatur si eu voua, celor cu credinta si ajutati de Sfantul NECTARIE. Anul trecut analizele fiului meu de 6 ani, au iesit in general bune, dar cu glicemia aproape maxima la un adult. Acest lucu a facut ca medicul sa se mire un pic( lucru care m-a nelinistit ca pe orice mama).Mi-am cumparat un aparat de masurare a glicemiei( ceva mai performant),si, intr-o zi m-am apucat eu de capul meu sa-i iau glicemia: a iesit o val. de 300 si ceva unit. Inchipuiti-va ce a fost in capul meu: diabet. Fuga la medic, telefoane, nopti nedormite. Aflu de o prietena ca pleaca in Grecia la biserica din Egina. D-au un pomelnic si ma rog....dar rugaciune de disperare. Era o sarbatoare( nu mai retin) si am primit rezultatele de la laborator: glicemia = 78.-parametri normali pt. un copil de 6 ani. Multumesc Sfantului pt ca eu cred ca numai El a fost cel care mi-a trimis aceasta veste minunata. Sa ne rugam cat de des putem noi sa fie mijlocitorul rugilor noastre alaturi de PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU, inainte Lui DUMNEZEU.slava tie doamne slava tie! amin!

  • cornea danaPostat la 2013-02-19 00:44

    ii multumesc sfantului Nectarie pentru ajutorul care mi la daruit atunci cand am avut cea mai mare nevoie de el. in acele momente in cred ca doar el si Dumnezeu m-au facut sa ajung mai repede acasa atunci cand mama a facut un usor atac de corp. m-am rugat lui sa aiba grija de mama si a avut nu a lasat sa ii se intample nimic sia ajutat-o sa isi revina, mai mult este langa mine si ma ajuta si in examene si in viata de zi cu zi, nu ma mai simt singura si trista. ii multumesc pentru tot ajutorul pe care mi-l ofera, este cu adevarat un ajutator a celor care ii cer ajutorul in diferite momente.rugaciunea lui m-a facut sa imi gasesc linistea interioara si are grije de familia mea pentru asta ii multumesc mereu.este cu adevarat un FACATOR DE MINUNI.

  • Gabriela Louise MardalePostat la 2012-11-09 09:29

    Eu doresc sa multumesc sfantului Nectarie pentru ca, desi sunt nevrednica ,am putut trai bucuria de a ma inchina la sfintele sale moaste de la manastirea Radu Voda tinand in brate copilasul mult dorit.Pentru rugaciunile sfantului, ale Maicii Domnului si ale tuturor celorlalti sfinti Dumnezeu s-a milostivit si a trimis aceasta binecuvantare in viata noastra, atunci cand a considerat EL ca este vremea cuvenita.nu pot decat sa le multumesc tuturor si sa-i rog sa ne ajute sa crestem copilasul in dragoste de Dumnezeu si sa fie el un om bun si pe masura minunii savarsite.

  • Ivana IvanaPostat la 2012-01-24 16:50

    Pentru toti cei care traiesc in Vestul tarii, aproape de granita cu Serbia, pot merge la Manastirea Rakovica (Racovița) din Belgrad. Si acolo sunt moastele Sf.Nectarie. Doamne ajuta!

  • Tripon LaviniaPostat la 2012-01-03 15:21

    Sfantul Nectarie sa ne ajute la toti. Pot sa spun ca si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie . Nu imi aduc aminte cum a intrat el in viata mea , dar stiu ca m-am rugat lui sa raman insarcinata. M-am rugat in fiecare zi dar nu stiu cat timp , si cand nici nu ma asteptam am ramas insarcinata. Acum am o minunatie de ingeras datorita lui. Ii multumesc si voi cred in continuare in el . Ma mai rog Sfantului si pentru atii care sunt bolnavi printre care si mama mea si sper ca Sfantul va face o minune petru ea si pentru cateva cunostiinte ale mele. Doamne ajuta . si inca o data multumesc Sfantului Nectarie .

  • Adrian MihuPostat la 2011-12-22 19:06

    Dragi cititori, adaug cateva randuri drept multumire Sfantului Ierarh Nectarie care a mijlocit pt mine pacatoasa. Timp de aproximativ 4 ani(2008-2011)am avut o durere insuportabila de trigemin(un nerv al fetei),un tip de durere sub forma de curent electric si fierbinteala care nu ma lasa sa dorm nici noaptea.Am probat toate medicamentele prescrise,toti doctorii si specialistii din Romania si Italia,insa fara nici un rezultat.Toti ziceau ca nu se vede nimic in neregula la radiografii si ma imbuibau de medicamente de tot felul. Pierzandu-mi rabdarea cu medicina am inceput sa citesc Acatistul(al II-lea) al Sfantului Nectarie,am inceput sa ma dau cu mir pe obraz,unde ma durea si am si fost pt 2 zile la manastirea sfantului din Grecia-Eghina.Acolo m-am rugat langa Moastele Sfantului ore in sir. Ceea ce nu a reusit cel mai bun neuro-chirurg din Milano, a rezolvat Sfantul Nectarie(in urma rugaciunilor mele catre dansul).De cateva luni bune nu mai am nici cea mai mica durere,dar eu continui sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie si in continuare(e mai simplu si mai eficient sa ma rog decat sa ma infund de pastile fara efect). Parerea mea este ca Sfantul Nectarie este un sfant care mijloceste foarte repede pt cine se roaga lui si ii sunt recunoscatoare din inima.Doamne ajuta tuturor in necazuri si nevoi!

  • iulia ionescuPostat la 2011-11-11 00:28

    Sfinte Mare Nectarie, ajuta-l pe fratele meu Radu-Mihai la examen si ajuta-ma si pe mine sa iau buna hotarare cu serviciul. Sanatate parintilor si bunicilor. Doamne ajuta!

  • elena trisciucPostat la 2011-11-10 10:36

    Nu am cuvinte sa multumesc Domnului pentru bunatatile ce le revarsa asupra noastra zi de zi .

  • Iulia Anamaria MuresanPostat la 2011-11-09 22:34

    Sunt sigura ca Sfatul Nectarie e minunat, m-am bucurat mult sa citesc comentariile. O prietena a povestit cum Sfantul Nectarie a ajutat la tamaduirea unui unchi de-al sau, bolnav la rinichi. La catva timp dupa ce i-au citit acatistul si minunile, atat prietena ema cat si unchiul si matusa ei, domnul a visat un batran luminos care i-a pus mana pe spate. Domnul povestea ca a simtit o caldura puternica in acea zona; visul nu a primit pe moment multa atentie. Cand au mers la control inainte de operatie, s-a constat ca nu mai avea absolut nimic. Rinichii nu prezentau nici cea mai mica leziune, nici nu se observa ca ar fi fost vreodata bolnavi. Apoi si-a dat seama ca cel pe care il visase era chiar Sfantul Nectarie care i-a luat boala. Sfinte al lui Dumnezeu, Nectarie, roaga-te pentru noi.

  • alina-elena aliniePostat la 2011-11-09 21:23

    iti multumesc Sfinte Nectarie pentru ca m-ai ajutat sa imi achit datoriile, si sa imi gasesc servici si pentru ca ai ajutat-o pe sora mea sa fie sanatoasa si ca imi asculti mereu rugaciunile si nu ma lasi singura . Rugati-va cu toti cu incredere si credinta .Bucurate Sfinte Nectarie ,mare facatorule de minuni!

  • Mihai Andrei MaracinaruPostat la 2011-11-09 15:00

    Ajuta-ne pe noi pacatosii Sfinte Nectarie sa ne insanatosim de bolile si necazurile pe care le avem in numele Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos Fiul Bunului Dumnezeu!Amin.

  • Cristea MirelaPostat la 2011-11-09 13:41

    Sfinte Nectarie, ajuta-ma sa-mi vindec copilasul!Ajuta-ma sa gasesc medicii care sa-l vindece ! Amin

  • Teodora rujaPostat la 2011-11-09 13:09

    Te iubesc Sfinte Nectarie!

  • OANA NICOLETA PASCUPostat la 2011-11-09 12:19

    Azi, de ziua Sfantului Nectarie, ma alatur si eu celor care au fost ajutati chiar daca, poate, nu au meritat pe deplin ajutorul. Multumesc Sfantului Nectarie ca ne vegheaza,ca asculta rugaciunile noastre...Multumesc pentru minunea pe care a facut-o in cazul tatalui meu! Doamne ajuta!

  • adriana lazaPostat la 2011-11-09 11:20

    Am auzit si eu de Sf Nectarie acum 2 ani cand tata a fost diagnosticat de cancer.Eram atat de disperata pt ca il iubesc enorm de mult.Am inceput sa citesc acatistul si cartea cu minunile Sf Nectarie, sa imi spun speranta in Sf Nectarie si pot spune ca ne-a ajutat f mult.Nu stiu cum sa ii multumesc Sf Nectarie pt ajutorul dat.Tata se simte bine.Atat eu cat si familia mea ii citim acatistul si am incercat sa le spun si cunostintelor si prietenilor de minunile pe care le face acest Sf drag.Ma voi ruga in continuare si sper sa reusesc sa ma tin de promisiune sa il citesc in fiecare zi.Nu va pierdeti speranta.Doamne ajuta!

  • Postat la 2011-11-09 10:32

    Si eu vreau sa-i multumesc Sf Nectarie si Bunului Dumnezeu pt minunea din viata mea, astazi ,de ziua Sfantului, care se cheama Natalia Maria.Nu reuseam sa raman insarcinata,aveam niste probleme de infertilitate si eu si sotul,incercasem tratamente ,inseminari,facusem si 2 laparoscopii,nimic, si am auzit de moastele sf Nectarie de la Radu Voda .Am inceput sa citesc acatistul sfantului,ma spovedeam ,am renuntat la tigari,m-am apropiat mai mult de Dumnezeu,desi nu asa cum trebuie,si imi doream sa ajung la racla cu moaste,dar timpul trecea ..,a trecut aproape un decand aflasem de Sf Nectarie ,si eu nu mai ajungeam ,pana cand intr-o zi sotul meu a zis hai sa mergem..Am stat la slujba ,la Sf Liturghie,a fost minunat,m-am rugat din toata inima...si rezultatul nu a incetat sa apara in 2 sapt.eram insarcinata.Am stiut ca este o minune ,si stiu ca Sfantul ne aude tot timpul rugaciunile.Doamne ajuta!

  • MANUELA RAMONA MUNTEANU Postat la 2011-11-09 09:20

    Doamne ajuta!Nu stiu sa ma exprim foarte bine in scris tot ce am trait in ultimele luni,dar neavand alta posibilitate o sa caut sa o fac cat mai scurt posibil...Lucram deja de 4 ani,aveam un servici f bun,dar a trebuit sa ma mut de 4 ori de la o gazda la alta,nu-mi mai gaseam linistea.Cand imi era mai bine proprietarul vindea sau se muta el acolo...etc...Astfel mi-am dorit casuta mea,stiind ca salarul nu este f mare si nici alt sprijin nu am nu am facut decat sa-mi rog duhovnicul sa ma ajute in rugaciune si sa citesc Acatistul Sf Nectarie.Desi nu prea increzatoare,la inceput,imi ziceam ca e un Sfant foarte ocupat ca are mult mai importante si mai fierbinti rugaminti decat a mea,am continuat sa ma rog...Rezultatul a venit dupa putin efort (si pe masura credintei mele desigur) nu a fost usor ,dar a trecut totul.A doua zi dupa ce am semnat actele de proprietate pt casuta mea am putut sa ma inchin si sa îi multumesc personal Sfantului care venise in pelerinaj in orasul meu...ieri am facut si sfestania...Doamne ajuta!Sfantul e bun si milostiv si cu cei cu credinta mai putina! O afirm cu toata convingerea!

  • apostoiu mariaPostat la 2011-11-09 08:59

    ii multumesc Sfantului Nectarie pentru minunile facute familiei mele, pentru insanatosirea nepoatei mele - micuta Nectaria si pentru zilele daruite socrului meu care a fost grav bolnav. Il rugam pe Sfantul Nectarie sa ne ocroteasca in continuare si ii multumim ca ne-a intarit credinta si ca ne-a luminat sufletele noastre parjolite de vreme si vremuri.

  • hapciu bivolPostat la 2011-11-09 07:16

    Sfinte Nectarie Mare Facator de minuni ajuta-ma si pe mine pacatoasa. Amin.

  • Claudiu ClaudiuPostat la 2011-08-22 11:26

    Si eu am aflat de Sfantul Nectarie tot intr-un moment de disperare cand tatalui meu ia fost depistata o tumoare la pancreas. Am inceput sa citim acatistul,se unge cu ulei de la candela si nu ne pierdem credinta caci unde doctorii se opresc intervine Dumnezeu de aceea trebuie sa ne rugam orice ar fii. Noi ne dorim sa ajungem si in insula Eghina si sunt convins ca Sfantul Nectarie ne va ajuta sa ajungem. Multumim Sfantului Nectarie pentru ajutorul sau si ne rugam sa fie bine !

  • angela fodorPostat la 2011-08-17 15:58

    Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru binefacerile facut mie si familiei mele in primul rand mi-am dorit un copilas si Domnul mi-a daruit o fetia si am promis Sfantului daca voi avea o fetita ii voi pune numele lui si am o fetita minunata pe care o tin in brate in momentul acesta,are 3 luni si o cheama Daria Nectaria...de multe ori in necazuri si cand ma simteam rau ma rugam Sfantului si m-a ajutat...toata sarcina m-am rugat ca sa fie bine si totul a decurs cu bine...il rog sa ma ierte daca am uitat sa spun una din minunile facute pt mine si familia mea...dar pot sa spun ca ne-a ajutat foarte mult...chiar pt sotul m-am rugat sa ii dea un servici mai bun si i-a daruit.Sfinte Nectarie ajuta-ne sa ajungem si noi la manastirea Eghina sa ne inchinam la moastele tale asa cum ne dorim.Bucura-te Sfinte Nectarie mare facatorule de minuni!

  • Mariana CristeaPostat la 2011-06-03 09:53

    Am citit despre minunile Sfantului Nectarie, este impresionant ce a facut si ce face pentru noi! Am cumparat Acatistul Sfantului si-mi doresc sa am putere sa-l citesc zilnic. Fiecare avem nevoie de ajutor pentru noi sau pentru cei din familie ! Doamne ajuta-ne !

  • Sorina OlteanuPostat la 2011-04-05 22:33

    Mi-am indreptat rugaciunile catre Sf Nectarie in vara anului trecut,cand tatal meu a fost diagnosticat cu o forma severa de cancer de piele. Nu ne am pierdut credinta in Dumnezeu si in minunile tuturor sfintilor, ne-am rugat,am citit zilnic acatistul Sf.Nectarie iar acesta ne-a a adus raspuns bun din mila si iubirea lui pentru noi,pacatosii. Astazi,dupa sapte luni, tata se simte foarte bine. Ii multumim si ii aducem Slava Sfantului Nectarie,marele facator de minuni .

  • valentina matiutaPostat la 2011-02-18 23:48

    Acum, dupa mai bine de 6 ani descopar si eu o mare minune a Sf. Nectarie, in viata noastra de familie. Aici, pe site CRESTINORTODOX.RO, am inceput sa cunosc cu adevarat ce n-am stiut despre minunile Sfantului Nectarie. Citind aici atatea lucruri frumoase despre minunile Marelui Sfant imi gasesc si eu Acatistul pe care-l luasem acum 6 ani de la Manastirea Sfintei Cruci si-l citisem pentru fratele meu care fusese operat in al treisprezecelea ceas, asa cum spunea unul dintre medici. Acum imi dau seama ca Minunea de care vorbea doctorul dupa revenirea atat de spectaculoasa se datoreaza si Marelui Facator de Minuni, Ierarhul Nectarie. Fratele meu nu si-a terminat sedintele de citostatice, nu a avut urmarile pe care toti le prevedeau a fi. Doamne, ce mare e puterea ta, mare si sa fie in veacul veacului! ... asa spunea mama noastra cand se minuna. Dumnezeu sa dea sanatate tuturor celor care sufera!

  • chiriloaia ginaPostat la 2011-02-12 23:43

    am descoperit si eu de curand pe sf Nectarie si am inceput sa-i citesc acatistul in speranta ca voi putea avea si eu un bebe mic. Promit ca voi scrie povestea mea daca-mi va ajuta Sfantul.

  • feli manPostat la 2011-01-25 18:06

    felicia daca cineva are un pic de ulei de la candela sf. nectarie va rog frumos ajutati-ma si pe mine. va rog trimiteti-mi. va multumesc

  • andreea dPostat la 2010-12-10 10:19

    Ii multumesc din nou sfantului Nectarie pentru minunea din viata mea. Prietena mea se straduia sa ramana insarcinata in conditiile in care in copilarie a avut niste probleme si era mai greu sa aiba un copil.Pentru ca m-am rugat sfantului Nectarie si intotdeauna a fost langa mine si m-a ajutat atat de mult,i-am adus si ei o icoana a sfantului si am sfatuit-o sa se roage pentru ca sigur va fi ajutata. Si asa a fost,este acum insarcinata si sarcina se pare ca este in regula.Iti multumesc sfinte bun pentru tot.

  • Daniela IvanPostat la 2010-11-22 16:36

    Buna ziua, Sfantul Nectarie a avut mila si de familia mea. Tatal meu a fost diagnosticat cu hepatita C. Ne-am rugat aproape in fiecare zi sfantului pentru a-l ajuta pe tatal meu sa suporte tratamentul si sa se faca sanatos. Inca nu a scapat de aceasta cumplita boala, dar nu ma indoiesc ca va scapa. De la o viremie de aproape 1.000.000 UI/ml a ajuns la 96 UI/ml. Ii multumesc Sfantului Nectarie.

  • Lore MorosanPostat la 2010-11-16 16:42

    In urma cu o luna,am mers cu mama la spitalul Filantropia,pentru ca acuza dureri puternice in zona pelviana(dureri care le avea din vara,insa noi abia acum am aflat).In urma unui simplu control ginecologic,care s-a efectuat in prezenta a doi medici deosebiti s-a constatat ca are colul foarte afectat,practic intreg colul era o rana.I s-a facut o biopsie(prin ciupire,din diferite zone ale colului au fost extrase bucati mici de tesut) si ni s-a spus ca dureaza 2 saptamani pana la primirea rezultatelor.A fost o perioada cumplita,plangeam mereu si cazusem intr-o stare foarte proasta...Ma duceam la biserica si ma rugam sa iasa bine rezultatul biopsiei,rezultat pe care il asteptam pe data de 8 noiembrie(Sf Mihail si Gavril),ma rugam la Sfintii Mihail si Gavril sa primim o veste buna in ziua lor Sfanta.La ora 11 dimineata am sunat la spital,cum ni se spusese,pentru a vedea daca este gata rezultatul biopsiei:ni s-a spus ca nu este gata,si sa revenim pe data de 10 noimbrie direct la spital.Eram si mai impacientate,dar la scurt timp mi-am amintit de Sf Nectarie,un Sfant la care mama fusese sfatuita de catre duhovnicul ei sa se roage.Apoi mi-am amintit de vorbele spuse de o colega,cum ca Manastirea care-I poarta hramul s-ar afla in Bucuresti.Am dat o cautare pe net,si mare mi-a fost surprinderea cand am aflat ca pe data de 9 noiembrie(a doua zi) avea sa fie sarbatorit Sfantul Nectarie.Stiam ca asta este vestea buna pe care trebuia s-o primesc de la Sfintii Mihail si Gavril.In seara respectiva,am dat o fuga la Manastirea Radu Voda si am sarutat moastele Sfantului Nectarie,iar a doua zi,de ziua Sfantului, mama s-a dus la slujba.Din ziua aceea ne rugam la Sfantul Nectarie,si citim in fiecare seara Acatistul Sfantului.Suntem mai linistite,mai impacate.Rezultatul biopsiei a venit pe data de 10 noiembrie,doctorii ne-au zis ca din rezultat nu pare a fi cancer,insa ne-au chemat pe data de 15 sa refacem biopsia,de data asta conizatie(s-a extras bucata afectata din col),pentru ca ei cred ca este mai grava problema decat a iesit la prima biopsiei.M-am rugat la Sfantul Nectarie sa treaca cu bine de ziua de 15nov(ieri),si mi-a ascultat dorinta.Seara am trecut pe la Manastire si L-am rugat pe Sfantul nostru drag,Nectarie sa ne ajute,sa fie bine si biopsia asta,si in adancul sufletului meu stiu ca va fi bine.Astazi a dus probele in laborator,dureaza 3 saptamani pana cand o sa avem un raspuns..In acest timp nu vom inceta sa ne rugam la Sfantul Nectarie,la Maica Domnului si la Mantuitorul nostru Iisus Hristos,la Sfanta Parascheva,Sfintii Miaheil si Gavril si toti Sfintii facatori de minuni.Speranta si credinta noastra e mare,mai presus de cuvantul doctorilor este puterea lui Dumnezeu,Care ne-a ajutat,ne-a apropiat de EL,ni l-a trimis pe Sfantul Nectarie in ajutor,si prin ajutorul Lui vom trece cu bine aceasta perioada grea din viata noastra.Rugati-va pentru noi,pentru mama mea.Doamne ajuta !Amin !

  • andreea dPostat la 2010-11-11 14:28

    Eu am mai scris despre tot binele pe care parintele Nectarie l-a adus in viata mea si acum ma bucur si mai tare pentru ca nu numai toata viata mi s-a asezat,dar si pentru ca am intalnit un om minunat pentru care eu reprezint intreaga lume.Ii multumesc din suflet bunului parinte Nectarie pentru ca s-a rugat pentru mine la bunul Dumnezeu si a facut ca dorintele mele sa devina realitate si pentru ca este mereu langa mine.Trebuie doar sa incerc sa fiu in fiecare zi un om mai bun decat am fost ieri si sa-i spun ce ma doare.

  • adriana alboPostat la 2010-11-09 17:49

    sanatate tuturor ,cum si eu am avut multe probleme m-am rugat santului nectarie si ma ajutat chiar si prin vis , apoi de curand m-am rugat sa ma ajute intr-o problema de serviciu la care aveam cu o colega si, mi sa aratat din nou in vis, si mia spus ce trebuie sa fac pot spune ca face minuni acest sfant .Il rog sa se roage pentru familia mea sa ne de-a dumnezeu sanatate si iertare de pacate cu mari realizari .Doamne ajuta

  • maria mariaPostat la 2010-11-09 15:25

    in urma cu aproximativ un an, am gasit o persoana pe internet care s-a oferit sa-mi expedieze niste ulei de la moaste; mii de multumiri... in tot acest timp, mama mea - bolnava de cancer, s-a simtit bine; rugati-va neincetat!

  • Sebastian BriaPostat la 2010-11-09 13:04

    LA MULTI ANI GEORGETA ! FIE CA DOMNUL SI MANTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS SA-TI DEA MULTA SANATATE SI BUCURII, CREDINTA, NADEJDE SI DRAGOSTE. SA NE MILUIASCA PE NOI TOTI, DUPA MARE MILA LUI CU AJUTORUL RUGACIUNI SFINTILOR SI A MAICII NOASTRE PREACURATE,PREASFANTA FECIOARA MARIA NASCATOAREA DE DUMNEZEU.

  • IOLANDA MARIANA COTEANUPostat la 2010-11-09 12:39

    Am citit si eu o carte cu viata acestui mare Sfant Nectarie...m-a emotionat pina la lacrimi si de atunci de cite ori am o problema de sanatate si nu numai....ma rog Lui cu credinta si nadejdie si chiar pot spune ca i-am simtit Mana ,intinsa.Doamne Ajuta...pe tot omul necajit si amarat sa-i gaseasca pe Sfintii mijlocitori,catre Tine.

  • Lili StoicaPostat la 2010-11-09 11:33

    Multumesc Sfinte Nectarie ca m-ai scos din ghearele cancerului, multumesc Maicuta Domnului ca de ziua sf.Acoperamant zi care coincide cu nasterea Sf.Nectarie am fost operata,si m-ati facut sanatoasa.Iertati-ma pentru toate relele pe care le fac eu pacatoasa.

  • georgeta serbanPostat la 2010-11-09 11:02

    Va multumesc pentru acest site , va multumesc ca in fiecare zi intru aici si imi iau portia de hrana spirituala, va multumesc ca existati! 9 NOIEMBRIE e o zi speciala pt mine ,e ziua mea de nastere.Sper ca Sf.Nectarie sa ne ajute pe toti sa fim mai buni,mai umani , mai frumosi !La baza oricarui proces de vindecare sta iubirea...Doamne ajuta !

  • Nina VitanPostat la 2010-11-09 09:46

    Multumesc Sfinte Nectarie pentru ajutorul pe care l-ai dat familiei mele, am fost la Eghina, la Sfinta Manastirea Ta, ce loc minunat, ne-am simtit atit de bine,parca am fost oaspetii Sfintului, cum spunea sotul meu.Te rog Sfinte Nectarie ramii alaturi de familia mea, ajuta-ne sa avem si noi copii, sanatatosi, sa-i crestem cu frica de Dumnezeu, sa avem liniste, ajuta-ne cu necazurile cele multe, Sfinte Nectarie roaga-te pentru noi pacatosii, mijloceste la Domnul Isus si la Maica Domnului sa aibe mila de noi, Amin.

  • Mari AnaPostat la 2010-11-09 09:41

    Safantul Nectarie m-a ajutat si pe mine, cand am fost bolnava si disperata, desi nu sunt o persoana foarte credincioasa si nici in minuni nu prea cred. Toti cei care aveti probleme de sanatate mergeti si rugati-va la Sfantul Nectarie pentru ca ne ajuta pe toti. Aveti grija de sufletele voastre.

  • Crina DuminicaPostat la 2010-11-09 09:28

    Multumesc Sf Nectarie si Sf Ioan Rusul ca l-au vindecat pe sotul meu de cancer cand nimeni nu ii mai dadea nici o speranta de viata. Doamne ajuta!

  • Raluca FurnicaPostat la 2010-11-09 08:52

    Mare este puterea lui Dumnezeu prin minunile infaptuite de Sfintii Sai! Cand citesc toate comentariile postate , imi dau lacrimile. Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!

  • Ionela Cristina MatesPostat la 2010-11-09 08:26

    Multumesc Sfinte Nectarie pentru ajutorul Tau! Te rog sa te rogi pentru noi pacatosii si sa ne ajuti!

  • roman romanPostat la 2010-11-08 20:32

    “Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!” Maine este praznuit !!!

  • mirabela mariaPostat la 2010-11-02 15:45

    Particele din moastele Sf. Nectarie se afla si la Manastirea Crisan din Jud. Hunedoara

  • Cristina DimianPostat la 2010-10-07 14:08

    Cristina, Buzau Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat fratelui meu. Minunea s-a petrecut acum doua saptamani. Fratele meu inainte de a se interna la Bucuresti a facut un set de analize printre care si o tomografie, care arata clar fibroza la plamani. Internat fiind la Bucuresti, cei de la Institut au inceput sa-i faca din nou analize si radiografii. In acest timp nepoata mea a mers la Manastirea Radu Voda si a luat mir de la candela ce arde la moastele Sfantului Nectarie si i la dat fratelui meu. El s-a uns cu mir si a inghitit putin, a doua zi, minunea s-a petrecut prin faptul ca diagnosticul a fost schimbat si ca poate fi tratat cu rezultate de vindecare. Rezultatele nu au intarziat sa apara si in fiecare zi intamplandu-se cate o minune facuta de Sfantul Nectarie, prin faptul ca el poate respira mai bine si deja concentratia de oxigen in sange este aproape la valoarea reala. Vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca atat eu cat si cumnata mea ne-am rugat la moastele Sfantului Nectarie punandu-ne speranta in vindecare. Asa ca nu va pierdeti speranta si daca aveti credinta si va rugati la Sfantul Nectarie minunile nu vor intarzia sa apara. Multumesc Sfantului Nectarie pentru ca s-a rugat si se roaga in continuare pentru vindecarea fratelui meu. P.S. In aceasta perioada am citit mai multe acatiste: A Domnului Nostru Iisus Hristos, Paraclisul Maicii Domnului, acatistul Sfintei Filofteea, a Sfintei Paracheva, a Sfantului Nicolae, a Sfantului Fanurie, a Maicii Domnului si a Sfantului Spiridon Doamne ajuta tuturor!

  • Marinela DumitrachePostat la 2010-10-07 10:21

    Si eu vreau sa multumesc din toata inima Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si tuturor sfantilor care au ajutat-o pe mama sa treaca cu bine peste operatia de histectomie totala. Am promis ca daca va fi sanatoasa sa fac publica rugaciunea mea catre acesti sfinti si m-am tinut de cuvant. Cand ma rog Sfintilor Nectarie si Fanurie simt cum sufletul meu se linisteste. Dumnezeu, Isus, Sfanta Maria, multumesc din suflet.

  • OANA NICOLETA PASCUPostat la 2010-09-14 12:42

    Doresc sa ma alatur si eu celor care dezvaluie semenilor minunile Sf.Nectarie. Tatal meu, pentru care as face orice pe lumea aceasta, a fost diagnosticat cu tumoare la creier. A fost operat de un medic exceptional, profesorul Florian de la Clinica de neurochirurgie Cluj Napoca. Rezultatul analizei anatomopatologice a fost socant: glioblastom, adica tumoare maligna a sistemului nervos central. Am simtit ca se prabuseste cerul pe mine, dar, in acelasi timp mi-am dat seam ca acolo unde medicul nu mai poate face nimic, ajutorul vine de la Bunul Dumnezeu. Sf. Nectarie a fost mijlocitorul, am citit acatistul Sfantului zilnic, il citesc in continuare, si ma rog fierbinte ca , zi de zi, viata tatalui meu sa se prelungeasca. Desi prognosticul bolii este sumbru, 6-12 luni de viata, tatal meu are un an de la operatie, se simte bine iar ultimele investigatii nu arata ca tumoarea ar fi recidivat. Eu am promis Sf. Nectarie ca o sa fac cunoscuta lumii minunea sa, si acum incerc, prin aceste randuri, sa-mi tin promisiunea. Multumesc lui Dumnezeu, Sf.Maria, si nu in ultimul rand, Sf.Nectarie, pentru minunea pe care o traiesc cu fiecare zi in plus din viata tatalui meu.

  • mariana pirlogPostat la 2010-09-10 12:08

    BUNA ZIUA.L-AM CUNOSCUT PE SF.NECTARIE,DIN MARTURIILE ALTOR OAMENI CARE AU FOST IN SUFERINTA SI SI-AU REZOLVAT PROBLEMELE.DE ATUNCI MA ROG NEANCETAT SFANTULUI,AVAND INTODEAUNA UN RASPUNS DE LA DOMNIA SA.AM FOST LA MANASTIREA RADU VODA,M-AM RUGAT LA MOASTE,MI-AM LUAT SFANTUL MIR,CARE PT MINE A FACUT ADEVARATE MINUNI.AM PROBLEME CU SPONDILOZA CERVICALA,AVEAM GANDURI URATE DE CARE NU PUTEAM SCAPA.DE CAND L-AM CUNOSCUT PE SFANTUL NECTARIE SI PE SFANTUL FANURIE,VIATA MEA S-A SCHIMBAT TOTAL .M-AM UNS CU MIR LA LOCURILE DUREROASE SI MA SIMT MINUNAT.MA ROG NEANCETAT SINTLOR NECTARIE,FANURIE,SF.NICOLAE,MAICULITEI NOASTRE SFINTE PT CA SE ROAGA PT NOI. VA MULTUMESC SFINTILOR PT AJUTORU DAT SI MA VOI RUGA MEREU PT SANATATE SI CREDINTA

  • ana maria barbuletePostat la 2010-09-03 17:22

    De un an de zle incerc sa raman insarcinata.Si eu si sotul ne dorim un copil foarte mult dar minunea se lasa asteptata.In urma cu o luna de zile l am intalnit pentru prima data pe Sf Nectarie.De atunci citesc zilnic acatistul Sf Nectarie si sper din tot sufletul sa mi indeplineasca marea dorinta si anume aceea de a fi mama.

  • Cristina IonecuPostat la 2010-07-31 00:33

    Doresc sa fac si eu cunoscuta povestea mea. Cu aproape 4 ani in urma, desi parerile medicilor consultati erau impartite, am insistat sa-mi extirpt chirurgical un nodul mamar foarte mic, identificat in urma unei investigatii de rutina. Spre marea surpriza a medicului chirurg care m-a operat, s-a dovedit ca nodulul in cauza era de natura maligna. Am depasit cu bine operatia si tratamentul indicat de medicul oncolog. La 10 luni dupa operatie, la una din ivestigatiile radiologice efectute, spre disperarea mea, mi s-a spus ca ar exista niste modificari suspecte la nivelul coloanei vertebrale. Medicul oncolog ma programase sa incep un nou tratament. Auzisem despre Sf Nectarie vindecatorul de cancer. In acea zi, nu stiu cum, am ajuns la Manastirea Radu Voda, unde m-am rugat la moastele Sf Nectarie sa ma ajute - ca prin minune mi-am gasit linistea. Am facut investigatii mai amanuntite la coloana, care au confirmat ca diagosticul anterior era eronat. Am inceput sa citesc Acatistul Sf Nectarie, am fost de citeva ori la slujba de Maslu la Manastirea Radu Voda. Am povestit citorva prieteni si colegi de birou de minunea pe care am trait-o, Uneia dintre colege, diagnosticata cu cancer, i=am dat Acatistul Sf Nectarie si am sfatuit-o sa-l citeasca- prin operatie a reusit sa-i fie indepartata toata zona afectata. Imi cer iertare ca nu am spus mai multor oameni despre ajutorul primit de la Sf Nectarie in momente de disperare si ii sfatuiesc pe toti cei care trec prin momente similare sa se roage Sf Nectarie si sa aiba incrdere ca vor primi ajutor. Sf Nectarie, iti multumesc pentru tot ajutorul pe care mi l-ai dat mie si tuturor celor care ti-au cerut sprijinul! Multa sanatate si aveti incredere in rugaciunile voastre si acatistele citite!

  • mariana violeta Postat la 2010-06-17 00:02

    Vreau si eu sa va fac cunoscuta pe scurt povestea mea :" ca multi altii, l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie la mare necaz, cand mama a fost diagnostigata cu neoplasm mamar.Au urmat clipe de groaza, credeam ca voi innebuni, dar mi-am pus toate sperantele in acest minunat sfant si de indata am inceput sa simt ajutor de la El.Am promis sa imi botez copilul (simteam ca voi avea un baietel) Nectarie.Dupa putin timp raman insarcinata, si azi am un baietel de 8 luni , sanatos pe care l-am botezat Alexandru Nectarie!Mama s-a simtit foarte bine, de 1 luna insa are niste dureri ingrozitoare la coloana, maine face o investigatie in urma careia vom afla cauza.Am incredere in Bunul meu Sfant Nectarie ca va fi bine!

  • Mihaela MickyPostat la 2010-04-06 19:47

    Este si cazul mamicii mele care acum este bine si multumesc Sf Nectarie pentru acest lucru. Avea dureri cumplite la nivelul stomacului si abdomenului si am mers in final la spital cu ea unde s-a constatat ca avea peritonita. Nici nu vreau sa ma gandesc daca mai stateam o zi cu ea asa. In acest timp am citit acatistul o singura data oameni buni si a functionat. Dar asta nu inseamna ca acum uit de el. Din contra! Un om umil si pacatos ca mine a fost auzit. Dumnezeu ne iubeste, numai ca trebuie sa deschidem ochii bine. Multa sanatate la toata lumea!

  • Maria CostinPostat la 2010-02-23 12:47

    Nu sunt vrednica a multumi Sfantului drag pentru ajutorul dat mamei mele . O minune a facut Sfantul pentru familia noastra.In genunchi , fierbinte iti multumesc Sfinte Nectarie.

  • Cristina CPostat la 2009-11-24 00:07

    Eu am auzit prima oara despre Acatistul si minunile Sfantului Nectarie acum cinci ani, cand mama se imbolnavise de cancer. Imi fugise pamantul de sub picioare la aflarea vestii si mi-am agatat toate sperantele in rugaciune si intr-o minune cereasca. Citisem de atatea ori Acatistul Sfantului Nectarie incat il stiam pe de rost la un moment dat. Atunci am promis ca , daca mama se va face bine , imi voi boteza copiii Nectaria sau Nectarius si voi povesti tuturor despre minunea infaptuita. Cu ajutorul rugaciunii si credintei mama s-a facut bine si e sanatoasa si acum, dupa cinci ani. Numai eu am intarziat sa fac publica minunea . Cu acest mesaj doresc sa fac primul pas in aceasta directie si sa-mi cer iertare ca am asteptat atat de mult cu indeplinirea promisiunilor. Sper si voi face tot posibilul ca intr-o buna zi sa ajung sa ma rog si la Sfintele sale Moaste de la Manastirea Radu Voda. Cealalta promisiune legata de numele copiilor mi-as dori mult sa o pot tine, numai ca, din pacate, pana acum n-am reusit sa raman insarcinata. Ma voi ruga din nou Sfantului Nectarie cu speranta ca in curand imi voi tine copilul in brate ce-i va purta numele. Nu va pierdeti speranta si aveti incredere. Acatistele si rugaciunile voatre vor fi ascultate. Doamne ajuta-ne!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox

Foto

Audio

Video