Cerc pastoral-misionar in Parohia Cepari

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, preotii din Cercul pastoral-misionar Nasaud, coordonati de pr. Sermesan Ovidiu, s-au intalnit duminica, 15 iunie 2014, in Parohia Cepari din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 17.00, in Biserica cu hramul „Bunavestire”, in prezenta a numerosi credinciosi, soborul preotilor slujitori, alaturi de parintele paroh Motofelea Ionel, au savarsit Taina Sfantului Maslu.

In cuvantul rostit la finalul slujbei, pr. Ros Stefan de la Parohia Gersa I, plecand de la Evanghelia a 6-a din cadrul Tainei Sfantului Maslu, care prezinta vindecarea fiicei femeii cananeence, a vorbit credinciosilor despre puterea sfintitoare a credintei si grija parinteasca pentru copii. Tot in cuvantul de invatatura, parintele a subliniat si accentuat importanta rugaciunii parintilor pentru copii. In incheiere, parintele paroh Motofelea Ionel a multumit tuturor preotilor prezenti.

Biserica Parohiei Cepari cu hramul „Bunavestire” dateaza din anul 1407. Pe parcursul anilor s-au facut diferite lucrari de reabilitare a bisericii. In anul 1945 biserica a intrat in folosinta credinciosilor ortodocsi romani, prin plecarea sasilor evanghelici luterani, pentru ca in 1976 sa fie cumparata de catre credinciosii ortodocsi de la cultul evanghelic luteran.

Intre anii 1975-1976 biserica a fost pictata in tehnica tempera de catre pictorul Viorel Nimigeanu, pentru ca in anul 1976 sa fie sfintita de catre vrednicul de pomenire I.P.S. Teofil Herineanu, in timpul pastoririi preotului Iuliu Crisan. In anul 2003 s-a refacut zidul de 130 m care fortifica biserica, iar intre anii 2012-2013 s-au pregatit peretii Sfantului Altar pentru pictura, s-a inlocuit pardoseala si biserica a fost inzestrata cu mobilier nou, asa cum ne-a informat pr. paroh Ionel Motofelea.

Material realizat de pr. Cornel Coprean.
Autor: Andreea Paglesan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

17 Iunie 2014

Vizualizari: 169

Voteaza:

Cerc pastoral-misionar in Parohia Cepari 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE