Cerc preotesc in Protopopiatul Huedin

Relatia preotului cu credinciosii prin intermediul discursului omiletic si pastoral a fost discutata in cadrul cercului preotesc Ciucea din protopopiatul Huedin. Intalnirea a avut loc duminica seara la Manastirea Sf. Ioan Iacob Hozevitul de la Piatra Craiului.

Alaturi de protopopul de Huedin, pr. Ciprian Talos, si de staretul manastirii, pr. Antonie Flore, preotii care fac parte din cercul preotesc Ciucea au dezbatut in cadrul cercului si diverse problemele pastoral-misionare cu care se confrunta.

Amanunte a oferit pr. Ciprian Talos, Protopopul de Huedin: „Duminica, 3 martie, incepand cu orele 17, Manastirea Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, Piatra Craiului, prin bunavointa Preacuviosului Parinte Staret Antonie Flore, a gazduit intalnirea Cercului Preotesc Ciucea. Din acest cerc fac parte preotii din parohiile Bucea, Negreni, Ciucea, Valea Draganului si Vanatori. Dupa ce s-a savarsit slujba de Te-Deum, a fost pusa in discutie o tema pe care o consideram de actualitate si reala, cu care ne confruntam in viata noastra misionar-pastorala. Ea s-a numit Calitatea discursului preotului de la amvon in viata parohiei. Aceasta tema a fost pregatita de catre parintele Brisan Gheorghe de la parohia Ciucea, si a fost discutata, desigur, intr-un cadru interactiv, in care toti preotii si-au exprimat opinia cu privire la mijloacele necesare pentru o propovaduire dinamica si de calitate, desfasurata la amvonul bisericii, dar dusa pana in viata de zi cu zi a parohiei”.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

05 Martie 2013

Vizualizari: 411

Voteaza:

Cerc preotesc in Protopopiatul Huedin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE