Cete de colindatori la Buzau

Copii de toate varstele au vestit, zilele acestea, Nasterea Domnului si la Centrul Eparhial din Buzau. Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, a primit vineri, 20 decembrie 2013, mai multe grupuri de colindatori, in Catedrala voievodala „Adormirea Maicii Domnului“.

„Pe langa datoria crestineasca de a invata colinde, de a le transmite copiilor nostri, generatiilor viitoare, avem obligatia de a nu lasa acesta parte din patrimoniul cultural sa se piarda, sa fie data uitarii.

Colindele nu trebuie sa constituie, candva, un domeniu de cercetare, ci de traire a lor, in fiecare an. Aceasta este o datorie a slujitorilor Bisericii, a profesorilor de Religie, a parintilor si a voastra, a tinerilor si a copiilor, care trebuie sa le pastrati in memorie, sa le scrieti si sa le cantati chiar dupa ce veti depasi pragul tineretii, pentru ca va veni vremea sa absolviti si facultatea, apoi sa va asumati responsabilitati in societate, sa intemeiati familii. Colindele sunt intotdeauna tinere si ele se adreseaza tuturor“, a subliniat Inaltpreasfintia Sa.

La final, ierarhul locului i-a binecuvantat pe toti cei prezenti si i-a rasplatit cu daruri.

Sursa: arhiepsicopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Decembrie 2013

Vizualizari: 589

Voteaza:

Cete de colindatori la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE