CHEMARE LA RUGACIUNE


Atunci cand popoarele s-au indepartat de la implinirea poruncilor lui Dumnezeu, si la chemarea proorocilor si a slujitorilor, nu au raspuns cu indreptarea si iesirea din puhoiul pacatelor si a scaderilor de orice fel, pedeapsa lui Dumnezeu, dupa indelunga asteptare, s-a revarsat peste fiii neascultarii.

           
Romania a indurat in decursul veacurilor tot felul de nenorociri de care stie fiecare dintre noi.


Anul 2005 a fost si este un an de mari incercari si primejdii, dupa cum se stie si se vede de catre fiecare dintre noi, apele potopind intreaga tara.  De aceea, se cuvine, ca permanent sa adresam rugaciuni staruitoare catre Dumnezeu pentru a ne ierta pacatele savarsite si a porni grabnic pe calea cea dreapta a caintei sincere.

           
Avand in vedere porunca a VI a din cele IX porunci bisericesti care spune: sa tinem posturile pe care le-ar orandui episcopul sau mitropolitul locului in vreme de primejdii, de molime sau alte necazuri: CHEMAM IN DUH FRATESC, ca intregul Cler al Eparhiei Argesului si Muscelului, precum si poporul lui Dumnezeu din judetul Arges, sa postim pe cat posibil si sa facem rugaciune catre Milostivul Dumnezeu, ca sa ne ierte pacatele cele multe din timpul vietii noastre.

           
De asemenea, punem la inima tuturor, ca in toate manifestarile noastre, de orice natura, sa pastram dreapta socotinta si, cu iubire de Dumnezeu, sa sprijinim pe cei  care sunt cuprinsi de dezastrul care s-a abatut asupra intregii Tari, ca niciodata in istoria de mii de ani.

           
Romania este in doliu national! Sa ne rugam pentru salvarea Romaniei! Dumnezeule, milostiv fii noua si nu ne pedepsi pentru scaderile noastre!

          
 
Iarta-ne, rugamu-Te! (PS Calinic, Episcop al Argesului si Muscelului)

.

25 Octombrie 2005

Vizualizari: 2065

Voteaza:

CHEMARE LA RUGACIUNE 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE