Cinstirea Giulgiului de la Torino

Pe tot parcursul zilei de miercuri 28 aprilei 2010, crendinciosii din Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei si din intreaga Mitropolie a Europei Occidentale si Meridionale, precum si din Episcopia Europei de Nord, vor avea bucuria de a cinsti Giulgiul Mantuitorului care se afla la Torino.

Curia arhiepiscopala din Torino a pus la dispozitie pelerinillor veniti din Italia si din Europa occidentala si de nord doua mii de bilete care sa le permita intrarea in capela care adaposteste faimoasa relicva care se expune o data la cateva zeci de ani.

Programul acestei zile va fi urmatorul:

8.30 – Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la parohia Sf. Cuv.

Parascheva (Torino I), dupa care credinciosii programati pentru ora 11h se vor indrepta spre capela care adaposteste Giulgiul.

10.30 - Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la parohia Sfanta Cruce (Torino II) pentru credinciosii care au cinstit Giulgiul incepand cu ora 8h30.

21.00 – Vecernia ortodoxa in limba romana si italiana la care va participa si Eminenta Sa Cardinalul Poletto de Torino.

La acest eveniment vor participa Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, Preasfintitul Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, Preasfintitul Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei si Preafintitul Episcop Macarie al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord.

Departamentul de informare si mass media al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei

.

27 Aprilie 2010

Vizualizari: 266

Voteaza:

Cinstirea Giulgiului de la Torino 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE