Colecta pentru sinistrati

Urmare indemnului adresat de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pentru sprijinirea credinciosilor care au suferit in urma inundatiilor din sudul tarii, in cadrul campaniei umanitare „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!“, organizata de catre Patriarhia Romana in colaborare cu Televiziunea Romana, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Casian, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos a fost initiata o colecta in bani, alimente neperisabile si cereale la nivelul tuturor unitatilor bisericesti.

In acest sens, in Postul Adormirii Maicii Domnului, prin implicarea ppcc preoti si prin darnicia bunilor si milostivilor crestini de la Dunarea de Jos, pana in momentul de fata, a fost totalizata suma de 97.400 lei si au fost colectate ajutoare materiale, dupa cum urmeaza: 51,5 tone cereale, 2.250 l ulei, 2.000 kg zahar, 1.

600 kg faina/malai, 650 kg fasole, 270 pilote/paturi, precum si ale alimente neperisabile – conserve, paste fainoase etc.

In data de 18 august a.c., intr-un autentic spirit de solidaritate, Protoieria Covurlui din Arhiepiscopia Dunarii de Jos si ea grav afectata de inundatii in prima decada a lunii septembrie din anul 2013, a organizat un transport umanitar in Episcopia Slatinei, in parohiile Icoana si Colonesti. Aici, un numar de aproximativ 340 de familii afectate de revarsarea apelor au fost sprijinite cu 50 t cereale, 1.500 l ulei, 1.500 kg zahar/orez, 1.300 kg malai, 500 kg fasole, 160 de paturi/pilote, in valoare de 60.000 lei.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian adreseaza pe aceasta cale multumiri tuturor credinciosilor din Eparhia Dunarii de Jos care s-au implicat in cadrul acestei campanii umanitare si au raspuns cu dragoste si promptitudine pentru ajutorarea persoanelor sinistrate.

Dupa centralizarea finala a ajutoarelor financiare si materiale colectate, vor fi organizate si alte transporturi pentru sprijinirea credinciosilor din zonele afectate.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos

.

21 August 2014

Vizualizari: 142

Voteaza:

Colecta pentru sinistrati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE