Colegiul decanilor s-a intrunit la Manastirea Caraiman

La Manastirea „Inaltarea Sfintei Cruci“ - Caraiman, din localitatea prahoveana Busteni, a avut loc ieri, 6 mai, intrunirea Colegiului decanilor tuturor facultatilor de teologie ortodoxa din Patriarhia Romana. Evenimentul a fost organizat de Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane si de Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in sala de conferinte a Centrului social-pastoral „Sfanta Cruce“ de la Manastirea Caraiman, s-au reunit ieri decanii si reprezentantii tuturor facultatilor de teologie ortodoxa din Romania, pentru a discuta aspecte legate de buna desfasurare a invatamantului teologic universitar.

Pe ordinea de zi a intrunirii s-au aflat urmatoarele puncte de lucru: organizarea celui de-al VI-lea Congres al facultatilor de teologie ortodoxa din cuprinsul Patriarhiei Romane, in perioada 21-23 septembrie 2014, la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Ilarion V. Felea“ din Arad; uniformizarea numarului de ore saptamanale pentru toate specializarile din cadrul facultatilor de teologie; evaluarea stadiului redactarii manualelor de teologie ortodoxa pentru facultati, proiect demarat si coordonat de Patriarhia Romana; evaluarea stadiului alcatuirii unui nou regulament-cadru pentru toate facultatile de teologie ortodoxa din Patriarhia Romana.

Intalnirea decanilor a fost prezidata de Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal. Alaturi de Preasfintia Sa s-au aflat: parintele prof. dr. Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si presedintele Colegiului decanilor, parintele prof. dr. Viorel Ionita, consilier patriarhal onorific, si conf. dr. Adrian Lemeni, consilier patriarhal coordonator al Sectorului teologic-educational al Patriarhiei Romane. „Este deja o traditie ca acest colegiu sa se intruneasca de doua ori pe an. Deoarece in toamna va avea loc Congresul facultatilor de teologie ortodoxa din Patriarhia Romana, colegiul a analizat stadiul pregatirilor acestui eveniment pe care Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad il va gazdui. Tema congresului, «Teologie si Misiune», este extrem de generoasa si actuala. Se va face o legatura dintre facultatile de teologie si modul in care ele se pot implica in activitatea misionara a parohiilor“, ne-a spus parintele decan Stefan Buchiu. „Apreciez atmosfera de cooperare in care s-au desfasurat lucrarile colegiului si cred ca este nevoie in continuare de aceasta cooperare pentru a gasi solutiile cele mai adecvate la problemele care exista. In ceea ce ma priveste, am insistat din punct de vedere practic pe stabilirea unor termene si a unor moduri foarte concrete pe care, odata convenite, sa avem capacitatea sa le si finalizam“, ne-a spus conf. dr. Adrian Lemeni.

Marius Nedelcu

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Mai 2014

Vizualizari: 156

Voteaza:

Colegiul decanilor s-a intrunit la Manastirea Caraiman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE