Sfantul Nectarie vindeca boli incurabile

Sfantul Nectarie vindeca boli incurabile Mareste imaginea.

Numarul celor care au ajuns sa-l indrageasca pe Sfantul Nectarie este in crestere de la un an la altul. Sfantul Nectarie din Eghina este cinstit pe 9 noiembrie si este cunoscut ca fiind sfantul care mijloceste pentru vindecarea celor care sufera din cauza bolilor incurabile. La Manastirea Radu Voda si la Catedrala Patriarhala din Bucuresti sunt prezente particele din sfintele sale moaste.

Dintr-un sfant cunoscut doar in Grecia, Sfantul Nectarie a ajuns sa fie pomenit in rugaciunile mai tuturor romanilor ca fiind sfantul tamaduitor si grabnic ajutator. Din marturiile credinciosilor care il cinsitesc, reiese ca Sfantul Nectarie raspunde foarte repede de la momentul in care omul intra in relatie cu el.

Sfantul Nectarie s-a nascut pe 1 octombrie 1846 la Silivria, pe malul marii Marmara, in nordul Greciei si a primit la botez numele Atanasie. A intrat in monahism pe 7 noiembrie 1876, la Manastirii Nea Moni, primind numele de Lazar. Dupa un an este hirotonit diacon si primeste numele Nectarie. In anul 1889 este hirotonit Mitropolit onorific de Pentapolis. A trait saracia, nedreptatea, umilinta si boala. Dar toate acestea l-au intarit in dobandirea sfinteniei. A trecut la cele veşnice pe 8 noiembrie 1920, dupa ce a indurat suferintele aduse de cancer. Patriarhia Ecumenica din Constantinopol l-a proclamat sfant al Bisericii in 1961, cu pomenirea pe 9 noiembrie.

Este minunat momentul in care maicile de la Eghina, sosite la spital sa pregateasca trupul Sfantului Nectarie pentru inmormantare, au scos vesta pe care acesta o purtase si au asezat-o din intamplare peste un paralitic prezent pe un pat vecin. Din momentul atingerii, bolnavul a inceput sa mearga spre uimirea celor care nu-l mai vedeau sa fie vindecat. Dar tot minunat este sa vezi si astazi omeni cu diferite boli care vin sa fie unsi cu ulei sfintit de la candela Sfantului Nectarie si care dupa o vreme marturisesc ca sunt sanatosi, ca analizele confirma vindecarea.

Sfantul Nectarie a adus vindecare multor credinciosi. Nu incetati sa va rugati Sfantului Nectarie si veti avea parte de multa mangaiere.

Iulian Predescu
 

Pe aceeaşi temă

04 Noiembrie 2019

Vizualizari: 3247

Voteaza:

Sfantul Nectarie vindeca boli incurabile 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE