Colocviu international despre Sfantul Maslu la Bucuresti

Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" a Universitatii din Bucuresti gazduieste in perioada 13-14 septembrie lucrarile Colocviului international cu tema "Taina Sfantului Maslu in teologia si viata Bisericii Ortodoxe si a Bisericii Romano-Catolice". "Intalnirea este organizata de Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, in colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolica din Fribourg, Elvetia.

Vor participa profesori ai ambelor institutii de invatamant, printre care se numara si prof. dr. Guido Vergauwen, rectorul Universitatii din Fribourg.

Se vor sustine referate care vor analiza in oglinda aspecte dogmatice si liturgice ale Tainei Sfantului Maslu in cele doua Biserici, dar si implicatiile practice in viata Bisericii. Cele trei referate sustinute de profesorii din Elvetia vor fi urmate de trei referate ale profesorilor facultatii din Bucuresti. Din partea Facultatii de Teologie din Bucuresti vor participa pr. prof. Sterea Tache, pr. prof. Vasile Raduca si pr. asist. univ. Mihai Burlacu, care vor trata tema din perspectiva ortodoxa", ne-a declarat parintele Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti. (C.B.)

Sursa: ziarullumina.ro

.

13 Septembrie 2012

Vizualizari: 795

Voteaza:

Colocviu international despre Sfantul Maslu la Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE